İşte Doğu Kışla´nın yeni yüzü

Büyükşehir´in projesi ihaleye çıktı. Askere ait eski arazi, Gençlik Parkı haline gelecek

Askeri birliklerin yaklaşık 10 yıl önce boşalttığı, o zamandan bugüne atıl olarak bekleyen, 17 Ağustos depreminden sonra bir dönem çadırkent olarak kullanılan eski adıyla Doğu Kışla`nın bulunduğu arazi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı haline getirilecek. Bölgeye ayrı bir prestij kazandıracak olan parkın yapımı, 10 ayda tamamlanacak. 

İHALEYE 6 FİRMA KATILDI
Gençlik Parkı`nın yapımıyla ilgili olarak bugün düzenlenen ihaleye toplam 6 firma katıldı. Özyapı İnşaat 3 milyon 725 bin YTL ile en düşük teklifi verirken, en yüksek teklif ise 4 milyon 261 bin YTL ile BL-MY İnşaat`tan geldi. Muhammen bedeli 5 milyon 57 bin YTL olarak belirlenen ihalenin sonucu, yapılacak detaylı incelemenin ardından açıklanacak. Müteahhit firma yetkilileri ise çalışmalarını yer tesliminden sonraki 300 gün içinde tamamlayacak.

FUTBOL SAHASI, KULÜP BİNALARI
Atatürk Bulvarı`nın devamı ile Bağdat Caddesi arasında kalan yaklaşık 50 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek park içinde; çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilebileceği 10 bin metrekarelik sert zeminli alan, iki adet futbol sahası, iki adet basketbol sahası, tribünleri, amatör spor kulüpleri için kulüp binaları, dev bir havuz, cafeler, koşu ve yürüyüş bantları, Mehmetçik Meydanı ve otoparklar yer alacak. 

FİRMALAR                TEKLİFLERİ
Özyapı İnşaat           3 milyon 725 bin YTL
Keleş İnşaat             3 milyon 783 bin YTL
Yüksel İnşaat           3 milyon 897 bin YTL
Muzaffer Oflas          3 milyon 921 bin YTL
Karaca Isı Madencilik  4 milyon 135 bin YTL
BL-MY İnşaat            4 milyon 261 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!