İş garantili üniversite

Büyükşehir ile Kocaeli Üniversitesi, atık konusunda üniversiteli uzman yetiştirecek

Kocaeli Üniversitesi, Hereke Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Türkiye´de ilk kez Çevre, Atık ve Temizlik Bölümü açtı. Bu yıl 50 öğrencinin kabul edileceği bölüme destek verecek olan Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu öğrencilerin iş garantisi olduğunu belirtirken, Rektör Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu´nun, bu bölümden yetişecek öğrencilere çöpçü denmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

ATIK UZMANI YETİŞTİRECEK
Yaşanan çevre sorunları nedeniyle iklimlerin değiştiği dünyada atık bertarafı uzmanına ihtiyaç her geçen gün artarken, Kocaeli Üniversitesi Türkiye´de ilk kez bu alanda uzman yetiştirmek üzere Hereke Meslek Yüksek Okulu´nda bölüm açtı. YÖK´ten 50 öğrenci kontenjanı alan Kocaeli Üniversitesi, bu yıl üniversite sınavlarına giren öğrencilerden tercih yapanları eğitime başlatacak. Hereke Meslek Yüksek Okulu Çevre, Atık ve Temizlik Bölümü adı altında hizmete açılacak olan bölümde, öğrenciler atık bertarafı, çevre sorunları, atıkların depolanması, kalıplaştırılması, imhası, toplanması gibi konularda eğitim görüp, uzmanlaşacak.

İZAYDAŞ´TA EĞİTİM
Kocaeli Üniversitesi, bu alanda uzman öğretim üyesi bulunmadığı için, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü ile ortak çalışma yürütecek. Öğrenciler derslerini Hereke Kampusu´nde, stajlarını ise İZAYDAŞ´ta yapacak. İZAYDAŞ´ta uzman mühendisler, okulda atıklar konusunda ders verecek. Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hıdır Akpınar, Türkiye genelinde 3 bin temizlik firması bulunduğunu, bu alanda 800 bin vasıfsız insanın istihdam edildiğini belirterek, bütün firmaların uzman eleman aradıklarını söyledi. Akpınar, özellikle sanayicilerin, atıkları bertaraf konusunda uzman olmayan eleman çalıştırdığı için, maliyetlerin yüksek olduğunu, bu sorunu eğitimli uzman elemanlar sayesinde gidereceklerini anlattı.

TÜRKİYE BÖYLE GELİŞİR
Protokol imza töreninde konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, bütün siyasi partiler ÖSS sınavlarını kaldırmayı programlarına aldıklarını belirterek, meslek yüksek okullarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. “Türkiye ancak böyle gelişir” diyen Komsuoğlu, Türkiye´de ilk kez açılan bu bölüm sayesinde atık konusunda uzman eleman yetiştirileceğini belirterek, “İlkokul mezunu ile tıbbi atıkları, kimyasal atıkları bertaraf etmeye kalkışırsanız olmaz. Bu program temizlik,çevre ve atık hakkında uzman üniversiteli gençler yetiştirecek. Sanayicinin de, firmaların da buna ihtiyacı var. Elimizde bu konuda uzman öğretim üyesi yok. Bu konudaki desteği Büyükşehir Belediyesi ve yan kuruluşu olan İZAYDAŞ´tan alacağız. Büyükşehir Belediyesi´ne bize her konuda sağladığı destek için teşekkür ediyoruz” dedi.

İŞ GARANTİLİ OKUL
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, üniversite ile birlikte çalışmaktan mutlu olduklarını dile getirerek, “Kocaeli Türkiye´de sanayinin başkenti. Bunun faturasını yıllarca ödedik. Temiz bir çevrede yaşamak, temiz havayı solumak, temiz suyu içmek, temiz toprakta tarım yapmak hepimizin isteği. Bu da bilinçli ve eğitimli insanlarla olacaktır. Ara eleman yetiştirebilmek için ilk defa böyle bir bölüm Kocaeli de açılıyor. Önemli bir ilki gerçekleştirebildiğimiz için mutluyuz. Bu bölüm Kocaeli Üniversitesi´ne büyük prestij katacaktır. Üstelik bu bölümden mezun olacak olanların işleri garanti. Hem bizler, hem şirketler eleman bekliyor” şeklinde konuştu. Daha sonra Başkan Karaosmanoğlu, Rektör Prof. Dr, Sezer Komsuoğlu, İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengün ve Hereke Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hıdır Akpınar, protokolü imzaladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!