İnönü Gemisi`nin su devir kapakları temizlendi

Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı İnönü yolcu gemisinin tıkanan su devir daim kapakları, bugün gerçekleştirilen bir operasyonla temizlendi.

SORUN MİDYELER
Marinada demirli olan gemiye sabah saatlerinde gelen İtfaiye Daire Başkanlığı`na ait dalgıçlar Serdar Bayar ve Hasan Koyunlu, kıyafetlerini giydikten sonra dalış yaptı. Toplam 45 dakika süren çalışma ile dalgıçlar, gemi motorlarının ısınmasını önleyen 3 adet su devir daim kapağına ait süzgeçleri midyelerden temizledi.

TEKRAR TIKANABİLİR
Ara vermeden devam eden çalışma sonunda dalgıçlar, su sıcaklığının 5-6 derece olması nedeniyle biraz üşüdüklerini ve süzgeçlerin belli aralıklarla tıkanabileceğini ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi`ne ait 170 kişilik yolcu gemisi, daha çok yaz aylarında düzenlenen etkinliklerde kullanılıyor.