İmar Anayasası görücüye çıktı

Büyükşehir, 2025 Çevre Düzeni Planı`nı belediyelerle görüşmeye başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından iki yıldır üzerinde büyük ciddiyetle çalışılan ve ilin çevre anayasası olarak nitelendirilen 2025 Çevre Düzeni Planı alt belediyelerde masaya yatırıldı. 1/25 bin ölçekli planın önemine değinen İlyas Şeker, plana ait ikinci adımın yakında Büyükşehir Meclisine geleceğini söyledi.

KARAMÜRSEL VE GÖLCÜK´TEN
Büyükşehir Belediye Başkan Vekil İlyas Şeker, dün Kocaeli´nin 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planı´na yön verecek planı alt belediyelerle ele almaya başladı. Karamürsel Belediyesi Meclis Salonu´nda gerçekleşen ilk tura Akçat, Dereköy, Ereğli, Karamürsel, Kızderbent ve Yalakdere, öğleden sonra Gölcük Kongre Sarayı´nda yapılan tura ise Değirmendere, Gölcük, Halıdere, Hisaryn, İhsaniye, Ulaşlı ve Yazlık belediyeleri katılarak görüş ve önerilerini açıkladı.

“SADECE BİNAYI DÜŞÜNMEYİN”
Çevre Düzeni Planı ile ilgili bilgi veren Başkan Vekili İlyas Şeker “1/25 bin İmar Planı ile ilgili olarak İmar dairemiz planlama çalışması yaptı. Olabilecekleri düzelttiler, bu yeni düzeltilmiş şekliyle birebir görüşme yapalım istedik” dedi. Şeker önümüzdeki hafta da planı Gebze ve merkezdeki belediyelerle ele alacakların ifade etti.


Herhangi bir aksaklık olmazsa kasım meclisinde 1/25 binlik çalışmanın bitirileceğini kaydeden Şeker, “1/5 binlik çalışmalarımız devam ediyor. Mart ayı itibariyle planlama çalışmaları bahara girerken bitmiş olacak. Sizlerden dileğimiz, beklentimiz önerilerinizi, beklentilerinizi sadece binayla değil çevreyle, ulaşımla geniş düşünerek yapmanız bize bildirmenizdir” şeklinde konuştu.

DİĞER İLÇELER DE
Şeker´den sonra Büyükşehir Belediyesi adına 1/50 bin ölçekli Kocaeli 2025 Çevre Düzeni Planını hazırlayan Doğukan Firmasının proje yetkilisi Nadir Doğan söz aldı. Planla ilgili teknik bilgiler veren Doğan, “Gölcük ve Karamürsel hizmet alanları, tarım sektörü ve organize besiye yoğunlaşmış. Gelecekteki yapılanmamızı buna göre değerlendirmeliyiz” ifadesini kullandı.


Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı İlyas Şeker´in komisyon üyeleriyle nazım imar planına ilişkin görüşme takvimi, Körfez, Gebze ve merkez ilçe ile devam edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!