İlk “hoş geldin” Büyükşehir´den

Büyükşehir, yeni üniversite öğrencileri için otobüs ve tren garında danışma masaları kurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üniversitelere kayıt döneminin başlaması nedeniyle, il dışından gelen öğrencilere yardımcı olmak amacıyla İzmit Tren Garı ve Şehirler Arası Otobüs Terminalinde danışma masaları oluşturdu. İlk kez Kocaeli´ne gelen öğrenciler, bu masalardaki görevli personel aracılığıyla bilgilendiriliyor.

BİLGİLENDİRİLİYORLAR
Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl başlattığı uygulama misafir öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Büyükşehir söz konusu uygulamasını bu yıl da devam ettirme kararı aldı.


Kayıt işlemlerinin gerçekleştirildiği bu hafta boyunca şehrin giriş kapıları olan tren ve otogarda görev yapacak olan personel, öğrenciler ve beraberinde bulunan ailelerinin yol ve adres sorularına cevap vererek yönlendirmeler yapıyor, şehirle ilgili bilgiler veriyor. 

ÜCRETSİZ OTOBÜS DE VAR
Büyükşehir Belediyesi ayrıca yine bu noktalardan Kocaeli Üniversitesi merkez kampusünün yer aldığı Umuttepe´ye ücretsiz otobüs seferi düzenliyor. Kayıt ve diğer işlemleri için bu servis aracılığıyla okullarına ulaşan öğrenciler, daha sonra yine aynı otobüslerle otobüs veya tren garına bırakılıyor.

ÇİKOLATA İLE KARŞILAMA
Hayatın en önemli noktalarından olan üniversite eğitimi için Kocaeli´ni tercih eden öğrenciler sıcak karşılamadan oldukça mutlu. Masalarda görevli personel güler yüzle karşıladıkları öğrencilere ilk olarak çikolata ve su ikramında bulunarak “hoş geldiniz” diyor. Öğrencilere ayrıca ili tanıtıcı bir de kitap veriliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!