İlk ders Başkan´dan

Başkan Karaosmanoğlu, Acısu Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi`nde öğrencilere nasihatte bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle Acısu Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi´nin ilk dersinde öğrencilerle buluştu. Öğrencilerle sohbet eden Karaosmanoğlu, çevreyi koruyan, ülkesi ve milletine hizmet götüren, mesleğinde en iyisini yapan bireyler olarak yetişmelerini istedi.

ÖĞRENCİLERDEN SEVGİ GÖSTERİSİ
İl genelinde incelemelerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eğitim öğretim yılının ilk gününde Acısu Belediye Başkanı Abdullah Sungur ile birlikte Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi´ni ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu, okula gidişi sırasında öğrencilerin sevgi gösterileri ile karşılandı. Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerin sevgi gösterisi karşısında duygulandı.

EĞİTİME DESTEK SÜRECEK
Okul Müdürü Mürsel Gündoğdu, öğretmen bir Büyükşehir Belediye Başkanı´na sahip olmanın avantajlarını yaşadıklarını belirterek, daveti kırmayıp, aralarına katıldığı için Karaosmanoğlu´na teşekkür etti. Öğrencilerin sevgi gösterileri arasında bir konuşma yapan Karaosmanoğlu, eğitime her türlü desteği verdiklerini, vermeye devam edeceklerini, çünkü eğitimde fırsat eşitliğinden yana olduklarını söyledi.

 

ANNE VE BABAYA HEDİYE
İnsanın doğuştan bakıma ve büyütülmeye muhtaç olduğunu belirten Karaosmanoğlu, çocukların anne ve babalarına vereceği en güzel hediyenin kendilerini iyi yetiştirmek olduğunu dile getirdi. Okul sıralarında arkadaş ilişkilerinin önemine değinen Karaosmanoğlu, yıllar geçmesine karşın hala o yıllardaki anıların hatırlandığını belirterek, “Birbirinize kırıcı olmayın. Şakanın dozunu kaçırmayın. Sonra etrafınızda dost, arkadaş bulamazsınız. Şaka, dostlukların tuzu olmalı. Fazla kaçınca acı olabilir” dedi.

MESLEĞİNİZİN EN İYİSİ OLUN
Öğrencilere çevre konularında nasihatlerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, herkesin yaşadığı çevreyi koruması gerektiğine dikkat çekti. “Bu sıralarda oturan sizler yarın belli makamlara geleceksiniz” diyen Karaosmanoğlu, gençlere, ülkeye ve topluma olan sevgisi, çevreye yaptığı duyarlı hizmetlerle gösterdiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Yarın belki avukat, hakim, siyasetçi ya da öğretmen olacaksınız. Belediye başkanı da olabilirsiniz. Ne olursanız olun mesleğinizi en iyi şekilde ve dürüst yapın. Kendinizi hayata iyi hazırlayın. İyi bir gözlemci ve uyanık olun” şeklinde konuştu.

ÇEVRE NASİHATI
Çevre ve temizlik konusunda son derece duyarlı davrandıklarını belirten Karaosmanoğlu, “Bakın Acısu´nun kanalizasyonunu sıfırdan yaptık. Bunları yapmazsak Sapanca Gölü´nü kirletiriz. Körfez bu yüzden kirlenip, kullanılamaz hale geldi. 8 arıtma tesisini tam kapasite çalıştırıp temizlemeyi başardık. Hala yetersiz. Oysa Kocaeli´nin buraya kuruluş sebebi tamamen denizdir. Ama yılların ihmali onu öldürmüş. Kentimiz ve insanı var oluş sebebini unutmuş. Çalışmalarımızla temizlenmeye başladı. Biz Seka Park´ı, Başiskele´yi, Tütünçiftlik, Yarımca´yı sahile kavuşturduk. Daha yapacak çok işimiz var” diye konuştu.

“AVRUPA´YI GEÇERİZ”
Konuşmasında Türkiye´nin çok genç bir nüfusa sahip oldruğunu, oysa Avrupa´nın her geçen gün yaşlandığını dile getiren Karaosmanoğlu, yakın bir gelecekte Türkiye´nin bu genç nüfusla Avrupa´yı geride bırakacağını anlattı. “10-15 yılda İtalya, Almanya bize gıpta ile bakacak” diyen Karaosmanoğlu, Türkiye´nin beyin gücünü iyi kullanması gerektiğini ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!