İkinci gün de nefes kesti

Balkan İtfaiye Olimpiyatları´na katılan itfaiyeciler merdivenle kuleye tırmandı

Türkiye`de ilk kez Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin organizasyonuyla düzenlenen 3. Balkan İtfaiye Sporları Olimpiyatları, zevkli ve çekişmeli mücadelelere sahne oluyor. 7 ülkeden 56 sporcunun katıldığı olimpiyatların ikinci gününde gerçekleştirilen Kuleye Merdiven ile Tırmanma Yarışları olimpiyatlara renk ve heyecan kattı.

MERDİVENLE START
Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Fuar Merkezi yanında gerçekleştirilen yarışlar, sağnak yağmur ve sert rüzgarlara rağmen büyük ilgi gördü. Yarışmacıların kura ile eşleşmelerinin ardından, itfaiyeciler merdivenleriyle 100 metre yarışlarındaki gibi start aldı. 2 sporcu ellerindeki merdiven ile 3 kattan oluşan kuleye zamana karşı olarak tırmanırken, kimi itfaiyecilerin performansları alkış topladı.

 

ROMANYA ÇOK İYİ
3. Balkan İtfaiye Sporları Olimpiyatları`nda ikinci gün yarışmalarına Rumen sporcular damgasını vurdu. Romanya`dan Cosmin İlie 15.79 saniyelik derecesiyle birinci olurken, 16.72 saniye ile Bulgar Hristian Hriston ikinci, 16.95`lik dereceyle bir başka Rumen itfaiyeci Ioah Decusara üçüncü oldu.

KULEYE MERDİVEN İLE TIRMANMA SONUÇLAR (FERDİ)
1- Romen Cosmin İlie   15.79
2- Bulgar Hristian Hriston 16.72
3- Romen İoah Decusara 16 95

TAKIM SONUÇLARI
1- Romanya
2- Bulgaristan
3- Türkiye

Bizi;
sosyal medyada takip edin!