“İki buçuk yılda önemli bir değişimi gerçekleştirdik”

Körfez Rotary Kulübü`nün konuğu olan Başkan Karaosmanoğlu Büyükşehir`in çalışmalarını anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Rotary Kulübü´nün önceki akşam gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısına konuk oldu. Kulübün KSO sosyal tesislerindeki Kulüp Bitinya´da düzenlediği toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmalarını anlattı ve “Yolu yarıladık, sırtı döndük. 2.5 yıl içinde önemli bir dönüşümü gerçekleştirdik” dedi.

Körfez Rotary Kulübü Başkanı Cem Şakoğlu´nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Karaosmanoğlu´nun yanı sıra Genel Sekreter Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Kahraman ile kulüp yönetim kurulu üyeleri katıldı.

SİNEVİZYON EŞLİĞİNDE
Başkan Karaosmanoğlu, yaklaşık bir buçuk saat kaldığı kürsüde Büyükşehir Belediyes´nin son 2.5 yıllık dönemi ile ilgili bilgi aktardı. Sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen sunumda Başkan Karaosmanoğlu, genişleyen belediye sınırlarından, köylere yapılan hizmetlere, alt ve üst yapı çalışmalarından, sosyal hizmetlere kadar birçok alandaki Büyükşehir icraatlarını anlattı.

YASA İLE GELEN DEĞİŞİKLİKLER
Görevi aldığından bu yana 2,5 yıl geçtiğine dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Yolu yarıladık sırtı döndük. Artık ikinci yarıdan gün almaya başladık” dedi. Bu dönem içinde önemli bir dönüşümü gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, özellikle 5216 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle ilin yaşadığı değişiklikleri anlattı. Başkan Karaosmanoğlu, “32 km alana hizmet veren bir belediyeden şimdi, 3500 km alana hizmet götüren bir belediye olduk. 195 bin kişilik bir nüfusa hizmet götürürken şimdi 1 milyon 600 bin kişiye hizmet götürüyoruz. 44 belediye ve tüm köy hizmetleri çalışmaları bize devredildi ve Türkiye´de bir ilki gerçekleştirdik ve bunda da başarılı olduk” dedi.

SANAYİCİYE UYARI
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında ayrıca Kocaeli´nin sanayi kimliğine de atıfta bulundu. Kocaeli´nin sanayinin getirdiği tüm avantaj ve dezavantajları yaşadığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu “Bu çerçevede sanayicimize çok iş düşüyor. Biz her zaman onların yanındayız. Ancak onlar da kuralına ve kanuna göre iş yapacaklar. Çevreyi, havamızı ve suyumuzu kirletmeyecekler” şeklinde konuştu.

EN ÖNEMLİ ÇALIŞMA ALTYAPIDA
Karaosmanoğlu, yürütülen alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak da kulüp üyelerine bilgi aktardı. En önemli çalışmaların altyapıda gerçekleştirildiğini kaydeden Karaosmanoğlu rakamlarla içmesuyu, kanaliazyon, yağmur suyu hatları ve dere islah çalışmalarını anlattı.

VE SPOR
Kendileri için belediyeciliğin sadece bu çerçeve ile sınırlı olmadığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, sosyal ve spor alanındaki hizmetlerin de tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çekti. Büyükşehir´in birçok oyun alanları, parklar ve spor kompleksleri inşa ettiğini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, aldığı başarılarla Büyükşehir´in gururu olan Kağıtspor´a da değindi. Başkan Kulübün bugün 29 branşta hizmet verdiğini ve 98 milli sporcu ile yoluna devam ettiğini söyledi. Spora ve sporcuya her zaman destek sloganlarının olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu iki yıldır tüm amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldığını hatırlattı.

SEKA PARK GURURU
İki buçuk saatlik sunumda en önemli bölümünü ise önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek olan SEKA Park Projesi oluşturdu. Projenin kendileri için büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu proje Türkiye´ye örnek olacak. Bu alanı halkımızın dinlenme ve eğlenme mekanı olarak belirledik. Yaşanılabilir bir kent ifademiz SEKA Park ile anlam bulacak” dedi.
Başkan konuşmasını “Biz pozitif enerjiyi yayarak güzel işler yapacağız. Pozitif enerjiden ortaya çıkacak sinerji çalışmalarımızı hızlandıracaktır. İyi bir ekiple çalıştığımızı ve Türkiye´de çok önemli bir değişimi çok kısa bir sürede aştığımızı düşünüyorum” sözleriyle tamamladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!