“İçerdekiler” gala yaptı

Tanıdık simaların rol aldığı oyunun galasını izleyenler arasında Başkan Karaosmanoğlu da vardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu`nun bu sezondaki en iddialı oyunları arasında yer alan “İçeridekiler”, dün akşam beklenen galasını gerçekleştirdi. Son derece zor olan oyunda Şehir Tiyatroları`nın aynı zamanda TV dizilerinden de tanınan başarılı oyuncuları rol aldı.

SİYASİLER GALADA
SDKM Büyük Salon`da saat 20.00`de başlayan galaya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun yanı sıra, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, Alikahya Belediye Başkanı Sabri Gökbudak, Adalet Komisyonu Başkanı Fazlı Aksoy, İTO Başkanı Hüseyin Zeytinci, siyasi parti temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

LERZAN VE KUŞÇU
Show TV`de yayınlanan “Yağmur Zamanı” adlı dizide Lerzan karakteriyle tanınan Betül Çobanoğlu, “Deli Yürek” dizisinin Kuşçusu Emin Gürsoy ve Şafak Karali oyundaki performanslarıyla seyircinin gönlüne taht kurdu. Oyun ekim ayındaki prömiyerinde olduğu gibi yine sanatseverlerin akınına uğradı.

TV`DEN DE İZLİYORUM
Galanın ardından sahneye davet edilen Başkan Karaosmanoğlu, oyunu beğenerek izlediğini belirterek, “Şehir Tiyatrolarımızda TV dizilerinde oynayan bir çok sanatçı kardeşimiz görev yapıyor. Onları hem burada hem de dizilerde izlemek bize büyük gurur veriyor. Başarılarıyla övünüyoruz” dedi. “İçerdekiler” adlı oyunda yaşamdan ders alınması gerektiğini gördüklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Oyun bizi adeta bir döneme getirdi. Yaşamdan ders alınması gerek. Yönetmenden sahne teknisyenine kadar herkesi kutluyorum” dedi.

“ALKIŞ ALDIYSAK NE MUTLU BİZE”
Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş ise Başkan Karaosmanoğlu`nun kendisine görevi verdiğinde “Tiyatroyu tabana indirmeliyiz” ifadesini kullandığını söyledi. Savaş bu yöndeki talimat ve destekle Şehir Tiyatroları`nın bugün Oda Tiyatrosu, Halk Evi Sahnesi ve TIR Tiyatrosu`nu hayata geçirdiğini ifade etti. Oyunun son derece zor olduğuna da dikkat çeken Savaş, “Bu oyun için sizlerden alkış aldıysak, ne mutlu bize” şeklinde konuştu.
Öte yandan Melih Cevdet Anday`ın yazdığı, Murat Karasu`nun yönettiği oyunun dekor tasarımını Efter Tunç, kostüm tasarımını Ebru Aklar, ışık tasarımını ise Cafer Yiğiter yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!