İbrahim Ağa Caddesi bulvar oluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze ilçesinde alt yapısı tamamlanan caddelerin üst yapı ihalelerine başladı. İlk ihale, 4 mahalleye sınır olan, ilçenin en işlek ulaşım güzergahlarından biri olan İbrahim Ağa Caddesi için yapıldı.

4 ŞERİTLİ OLACAK
Yol genişliği uygun olmasına rağmen, gerekli düzenlemeler yapılmadığı için bugüne kadar birer şeritli gidiş-geliş olarak kullanılan cadde, yapılacak çalışmalarla 18 metre genişliğinde, toplam 4 şeritli bulvar haline getirilecek. Yan yollarıyla birlikte uzunluğu 3 bin 500 metreyi bulan caddenin asfalt ve kaldırımları baştan sona yenilenecek, uygun bölümleri ağaçlandırılacak. Ayrıca 7 kilometreyi aşkın yağmur suyu kanalı döşenecek.

10 AYDA YAPILACAK
Büyükşehir Belediyesi tarafından dün yapılan ihaleye, toplam 3 firma katıldı. Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman´ın başkanlık ettiği ihalede, Ayhanlar İnşaat 3 milyon 871 bin, Simge-MAT 4 milyon 805 bin, Eka İnşaat ise 5 milyon 254 bin YTL teklif verdi. Tekliflerin teknik incelemesinin ardından müteahhit firma belirlenecek. Çalışmalar ise toplam 10 ay sonunda tamamlanmış olacak.

ÖNEMLİ BİR ARTER
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, caddenin bir kısmında yaya yolu ve tretuvarların yapıldığını, ancak ihtiyaca tam olarak yanıt vermediğini hatırlatarak, tüm çalışmaların tamamlanmasıyla caddenin işlevinin önemli oranda artacağını belirtti. Akman, Mustafa Paşa Camii yanından Organize Sanayi Bölgesine kadar uzanan caddenin ilçe merkezinden çok sayıda köy yoluna ulaşımı da sağladığını dile getirdi.