HYOGO burs verecek öğrenci arıyor

Toplam 636 öğrenciye burs veren Türk-Japon Dostluk Vakfı yeni öğrenciler tespit için geliyor

Toplam 636 öğrenciye burs veren Türk-Japon Dostluk Vakfı yeni öğrenciler tespit için geliyor

Yaklaşık 2 yıldan beri 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde ailelerini yitiren ilköğretim düzeyindeki çocuklara burs veren Japon HYOGO – Türkiye Dostluk Fonu yetkilileri  yarın 26 Mayıs Perşembe İzmit`e geliyor. Fon yetkilileri, 26 Mayıs tarihinde, Ulugazi İlköğretim Okulu`nda 09.00-17.00 saatleri arası başvuruları kabul edecek.

636 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORLAR

Yaşadığımız iki deprem sonrası, insanımızın yardımına koyşan HYOGO-Türkiye Dostluk Fonu, iki yıl önce Düzce ve Kocaeli`nde yaptıkları çalışmalarla, depremde ailelerini kaybeden ilköğretim çağına gelmiş çocukları belirledi. Belirlenen toplam 636 öğrenciye burs vermeye başlayan fon yetkilileri, burs verilen öğrenci sayısını artırmak için İzmit`e geliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yapan Japon heyeti, depremde ailelerini kaybetmiş olan öğrencilerin kendilerine bildirilmelerini istedi. HYOGO – Türkiye Dosluk Fonu yetkilileri, yeni başvurular için 26 Mayıs tarihinde İzmit Ulugazi İlköğretim Okulu`nda olacak. Başvurular ise 09.00 ile 17.00 saatleri arasında kabul edilecek. Öğrencilerin kabule velileri ile birlikte gelmeleri gerekiyor.

Öte yandan HYOGO – Türkiye Dostluk Fonu`nda burs almak için gereken şartlar ise şöyle:

17 Ağustos, 12 Kasım 1999 yılında meydana gelen depremde anne ve / veya babasını yitiren, başka bir kuruluştan burs veya yardım almayan, maddi durumu yetersiz, ilköğretimde okuyan öğrenciler.

İstenen Belgeler:

- İl/İlçe veya Kaymakamlık kriz yönetim Başkanlığından alınan ev hasar raporu.
- İlköğretim öğrenci belgesi
- Nüfus Müdürlüğünden alınacak nüfus kayıt örneği.
- Nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 adet fotoğraf.
- Herhangi bir Halk Bankası şubesinde öğrenci adına açılacak hesaba ait hesap cüzdanını ilk sayfasının fotokopisi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!