Hollandalılar hayran kaldı

Deventer Belediyesi yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi´nin konuğu oldu Hollanda Deventer Belediyesi yetkilileri, bugün Kocaeli`nde bazı temaslarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi`nin gerçekleştirdiği sosyal projeleri yerinde inceleme imkanı bulan Hollandalılar, karşılaştıkları manzara ve aldıkları bilgilerden oldukça etkilendi. ÖNCE ŞEKER`İ ZİYARET Deventer Belediye

Deventer Belediyesi yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi´nin konuğu oldu.



Hollanda Deventer Belediyesi yetkilileri, bugün Kocaeli´nde bazı temaslarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi´nin gerçekleştirdiği sosyal projeleri yerinde inceleme imkanı bulan Hollandalılar, karşılaştıkları manzara ve aldıkları bilgilerden oldukça etkilendi.



ÖNCE ŞEKER´İ ZİYARET
Deventer Belediye Başkan Yardımcısı Gosse Hiemstra, meclis üyeleri Mahmut Yazıcı, Jan Oggel, Henk Haverkamp, Crommeling Ringland, Jannie Lamberti ile belediye seçimini kazanan siyasi partinin başkanı Henk Jansen ve parti yöneticisi Alphon Oosterwegel´den oluşan Hollanda heyeti, ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker´i makamında ziyaret etti.



“DEVENTER´İN %15´İ TÜRK”
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette heyet adına konuşan Deventer Belediye Başkan Yardımcısı Gosse Hiemstra, Deventer´in nüfusunun yüzde 15´inin Türk olduğunu, bu nedenle Türk kültürünü çok daha yakından tanımak istediklerini söyledi. Türk vatandaşların hangi sosyal içerikli projelere sıcak baktığını gözlemlemeyi ve yeni projelerin gerçekleştirilmesine katkı sağlamayı da amaçladıklarını kaydeden Hiemstra, ziyaretlerini bu amaç doğrultusunda yaptıklarını dile getirdi.



GARİPEVİ, HAYAT UMUTTUR…
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Başkan Danışmanı Erkan Ayan ve Belde AŞ Genel Müdürü Gültekin Görüm´ün de hazır bulunduğu ziyarette söz alan Başkan Vekili İlyas Şeker ise, ilk olarak konuklarını ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardından Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri sosyal projeler olan Gülen Yüzler, Garipevi, Hayat Umuttur, Alo Özürlüyüm, Anne Adaylarına Süt Yardımı ile ilgili bilgiler veren Şeker, ardından çeşitli hediyeler takdim etti. Konuk başkan yardımcısı Hiemstra ise, antika çini vazo ile belediyenin çalışmalarını içeren faaliyet kitabını hediye etti.




HIEMSTRA: ETKİLENDİM
Makamda gerçekleşen bu ziyaretin ardından heyet, projelerin yerinde incelemeye başladı. İlk olarak Gülen Yüzler´e giden Hollandalılar, burada Dikimevi, atık kağıt toplama bölümlerini gezdikten sonra, sırasıyla Belde Kız Öğrenci Yurdu, Sevgi Mağazası, Garipevi, Diyaliz Merkezine uğradı, yetkililerden bilgi aldı. Deventer Belediye Başkan Yardımcısı Gosse Hiemstra, Marmara Depremi´nden önce Türkiye ve Kocaeli´ne bir kez daha geldiğini, ancak bugün karşılaştığı Kocaeli´nin eskisinden farklı olduğunu söyledi. Kentin değişmeye başladığını, bunun pek çok açıdan gözlemleyebildiğini dile getiren Hiemstra, özellikle bazı sosyal projelerden fazlasıyla etkilendiğini aktardı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!