Hokeycilerimiz resmen ŞAMPİYON

Büyükehir Kağıtsporlu hokeyciler, son maçını 34-0 kazanıp ilk resmi şampiyonluğuna ulaştı

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi 2006–2007 sezonu Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor´un şampiyonluğu ile noktalandı. Ligin son maçında Kocaeli Olimpik Buz Sarayı´nda Ankaspor ile karşılaşan mavi beyazlılar rakibini 34-0 mağlup ederek mutlu sona ulaştı.

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU´DA İZLEDİ
Büyükşehir Kağıtspor, lig şampiyonluğa ulaşması için tek farklı galibiyetin bile yeterli olacağı Ankaspor karşılaşmasını 34-0 gibi farklı skorla kazanarak şampiyon oldu. Tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşan Büyükşehir Kağıtspor gelecek sezon ülkemizi Şampiyon Ligi´nde temsil etmeye hak kazandı. Karşılaşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Genel Sekreter yardımcıları Ersin Yazıcı ve Mustafa Çöpoğlu, Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Dökmeci, Buz Pateni Federasyon Başkanı Fahrettin Kandemir, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ile birlikte çok sayıda spor sever takip etti.

İKİLİ AVERAJ VE GENEL AVERAJLA ŞAMPİYON OLDUK
Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi´nde 2006–2007 sezonu Büyükşehir Kağıtspor ile Ankaspor arasında oynanan karşılaşma ile sona erdi. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Büyükşehir Kağıtspor,  ilk periyodu 11-0, ikinci periyodu 18-0 önde kapattı ve son periyotta bulduğu üst üste gollerle karşılaşmayı 34-0 kazandı. Bu galibiyetle 39 puana ulaşan mavi beyazlılar, Polis Akademisi ile puanları eşitledi. Ancak rakibinden ikili ve genel averajı daha iyi olan Büyükşehir Kağıtspor sezonu şampiyon olarak bitirdi.

BAŞKAN KENDİNİ TUTAMADI
Tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşan Büyükşehir Kağıtsporlu hokeyciler karşılaşma sonrası büyük mutlululuk yaşadı. Maç sonrasında yapılan ödül töreninde şampiyonluk kupasını Büyükşehirli sporculara veren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu önemli başarının kendisini son derece mutlu ettiğini belirterek, sporcularıyla gurur duyduğunu söyledi. Kupayı Başkan Karaosmanoğlu´nun elinden alan Büyükşehirli hokeyciler hep birlikte şampiyonluk şarkısı söylerken, Başkan Karaosmanoğlu da bir ara kendini tutamayarak sporculara eşlik etti.

 

GEÇEN YIL VERİLMEYEN KUPA, BU YIL ÖNCEDEN GELDİ
Geçen sezon Büyükşehir Kağıtspor ligi lider tamamlamasına rağmen Buz Hokeyi Federasyonu tarafından yabancı oyuncu Oleg´in transferinde usulsüzlük yapıldığı öne sürülerek  şampiyonluğu elinden alınıp, Polis Akademisi´ne verilmişti. Ancak bu yıl ligin başından itibaren ne federasyona nede rakiplerine sahada ve saha dışında hiçbir taviz vermeyen Büyükşehir Kağıtspor, hak ettiği şampiyonluğu çok farklı bir skorla tescillemiş oldu. Büyükşehir Kağıtspor´un gücünü bilen federasyon temsilcileri, son maça ellerinde kupa ile geldi ve kupayı hak eden sporculara teslim etti.

SIRADA ŞAMPİYONLAR LİGİ VAR
Şampiyonluğun kazanmasında en büyük pay sahiplerinden birisi olan  Büyükşehir Kağıtspor Antrenörü Tarık Göçmen, bu yıl ikinci kez, ama resmi olarak ilk kez şampiyon olduklarından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Ligin başından sonuna kadar bu kupayı kaldırmak için yoğun bir mesai sarf ettik ve şampiyonluğa ulaştık. Ancak işimiz bu kadar değil. Gelecek yıl ülkemizi Şampiyon Kulüpler Kupası´nda da başarıyla temsil etmek istiyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız bu doğrultuda olacaktır” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!