Hokeycilerimiz Avrupa´ya veda etti

Büyükşehir Kağıtspor, Continental Cup maçlarını 3. sırada tamamladı

Ülkemizi Romanya´da yapılan Continental Cup maçlarında temsil eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Buz Hokeyi Takımı, aldığı 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetle üçüncü oldu ve Avrupa´ya veda etti.  

HIRVATLARA ALTIN GOLLE YENİLDİK
Ülkemizi Avrupa Buz  Hokeyi Continental Cup maçlarında temsil etmeye hak kazanan Büyükşehir Kağıtspor, Romanya´nın Miercurea kentinde oynanan karşılaşmaların ilkinde Hırvatistan temsilcisi KHL Mladost Zagreb takımıyla kora kor bir maç yaptı. Oleg (3), Dimitri (3), Eriksson ve Johanson´un golleri ile karşılaşmanın normal süresini 8-8 berabere kapayan Büyükşehir Kağıtspor, uzatma dakikalarında yediği altın golle ilk maçını 9-8 mağlup kapadı. 4 takımın yer aldığı grupta birinci sırayı alan takımın bir üst tura çıkacağı programa göre bu mağlubiyetle bir hayli moralleri bozulan Büyükşehirli hokeyciler, ikinci maçında ev sahibi Romanya şampiyonu Miercurea Ciuc takımı ile karşılaştı.

 

ROMENLER MORAL BOZDU
Ev sahibi ülke taraftarlarının tamamen doldurduğu tribünler önünde oynanan maç bir hayli gergin atmosferde geçti. İlk periyotta rakibiyle başa baş mücadele sergileyen Büyükşehir Kağıtspor, bu periyodu 2-1 mağlup kapamasına rağmen müthiş bir mücadele verdi. Ancak Romen taraftarlar Büyükşehirli sporcuları biran olsun rahat bırakmadı ve sürekli tahrik etti. Bu çirkin görüntüler sonrasında müsabaka hakemleri maçı bir süre durdurdu. Bu aranın ardından moral bozukluğuyla maça başlayan temsilcimiz, maçı 10-4 kaybetti ve matematiksel olarak Avrupa defterini kaybetti. Büyükşehir´in bu maçtaki gollerini yine yabancı oyuncular Oleg, Dimitri, Eriksson ve Johanson´dan geldi.

İSPANYOLLARI YENDİK
Büyükşehirli hokeyciler Avrupa arenasındaki son maçını İspanya şampiyonu Club Gel Puigcerda takımıyla oynadı. Turnuva boyunca iyi mücadele eden mavi beyazlılar, bu maçı kazanarak Avrupa macerasını galibiyetle kapamak için sahaya çıktı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı 5-4 kazanan temsilcimiz, grubu 3. sırada tamamladı ve Avrupa kupalarına veda etti. Büyükşehir´in İspanyol ekibi karşısındaki gollerini Eriksson 2, Dimitri ve Lukin kaydetti.

EN İYİ OYUNCU UNVANI, BÜYÜKŞEHİRLİ ERİKSSON´UN
Grubu lider olarak tamamlayan Romanya şampiyonu Miercurea Ciuc takımı ise bir üst tura adını yazdırmayı başardı. Grubu Büyükşehir´i altın golle yenen Hırvat temsilcisi KHL Mladost Zagreb takımı ikinci sırada tamamlarken, 2 mağlubiyet, 1 galibiyetle 4 puanda kalan Büyükşehir Kağıtspor üçüncü oldu. İspanya şampiyonu Club Gel Puigcerda ise son sırada yer aldı. Öte yandan maçlar sonunda yapılan değerlendirmede turnuvanın en iyi oyuncusu unvanını Büyükşehir Kağıtspor´un Uraynalı oyuncusu Dimitri ve İsveçli oyuncularından Eriksson kazandı. Oynadığı tüm maçlarda gol atan ve takım oyununa büyük katkı sağlayan Dimitri ve Eriksson´un ödüllerini Türkiye adına alması, takım arkadaşları tarafından sevinçle karşılandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!