Hizmette patronluk dönemi bitti

Türkiye`de ilk kez düzenlenen “Yerel İş Barışı Kongresi”nde Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, hizmet anlayışını özetledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye´de ilk kez “Yerel İş Barışı Kongresi” düzenlendi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çalışanlara patron edası ile bakma döneminin geride kaldığını, sevgi ve kardeşlik duyguları ile bir aile gibi çalıştıklarını, hedeflerin ortak olduğunu, bunu yaparken kaliteden taviz vermediklerini söyledi.

İLK DEFA DÜZENLENİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yerel-Sen ve Hizmet-İş Sendikası tarafından düzenlenen “Yerel İş Barışı Kongresi”, Kartepe Greenpark Otel´de yapıldı. Yerel iş barışını tesis etmek, işçi ve işveren temsilcileri arasındaki müzakerelerin demokratik ve uzlaşmacı bir zeminde gerçekleştirilmesini sağlamak, sosyal diyaloğun kurumsallaştırılmasını sağlamak için düzenlenen kongreye Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz, Genel Sekreter ve Yerel-Sen Genel Başkanı Münir Karaloğlu, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Hereke Belediye Başkanı Esener Maçil, Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Karaarslan, Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mastafa Taştekin, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, işçiler ve sendika temsilcileri katıldı.

PATRONLUK DÖNEMİ BİTTİ
Kongrenin açış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, var olmanın yolunun kalkınmadan geçtiğini, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin bu konuda Türkiye´de öncülük görevini üstlendiğini anlattı. Dünyada gelişmiş ülkelerde işçi ve işveren arasındaki ilişkilerin üst düzeyde olduğunu anlatan Karaosmanoğlu, “Biz buna dikkat ediyoruz. İşçilerimize patron gibi değil, sevgiyle, kardeş gibi bakıyoruz. Patronluk dönemi tarih oldu. Biz Büyükşehir Belediyesi´ni büyük bir aile olarak görüyoruz. Onlar bizim kardeşimiz ve hedeflerimiz aynı. Hepimiz bu kenti daha yukarı taşımak, daha modern ve çağdaş yapmak için çalışıyoruz. İşçi kardeşlerimizin yaptığı da en az benim görevim kadar onurlu bir görevdir” dedi.

SORUNLAR YAŞANMIYOR
Yerel İş Barışı hakkında bilgi veren Yerel-Sen Genel Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, daha önceki dönemlerde işveren ile işçi temsilcileri arasında sorunlar yaşandığını, artık bu sorunların yaşanmadığını anlattı. Görevlerini profesyonel olarak yapmaya çalıştıklarını ifade eden Karaloğlu, eski dönemlerde yaşanan sorunların artık yaşanmadığını, çünkü ortak hedeflerde buluşulduğunu dile getirdi. Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Taştekin ise Kocaeli´de bir ilkin gerçekleştiğini, bu projenin işçi ile işveren arasındaki işbirliği artıracağını anlattı.

PANELLER DÜZENLENDİ
Kongre sürecinde 5 ayrı konu müzakere edildi. İş yeri kurallarının etkinleştirilmesi, sosyal diyalog, kurumsallaşma çabaları ve işyeri barışı, mesleki gelişim, Türkiye´de sendikacılık, yapısal sorunlar ve çözüm yolları, iş sağlığı ve iş güvenliği konularında oturumlar gerçekleştirildi. Ayrıca AB müzakere süreci ve Türk çalışma yaşamına etkileri konulu bir panel de düzenlendi. Panellere değişik üniversitelerden Prof. Dr. Metin Kutal, Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu, Prof Dr. Engin Yıldırım, Doç. Dr. Zeki Parlak, Doç. Dr. Süleyman Özdemir, Yrd. Doç Dr. İbrahim Subaşı, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Koçak, Yrd. Doç. Dr. Betül Urhan, Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Şenkal, Yrd. Doç. Dr. Saim Yorgun, Dr. Osman Yıldız, Yıldız Ürer, Lütfi Alpsoy ve Aziz Çelik konuşmacı olarak katıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!