“Hizmetin sınırı ve partisi olmaz”

Uzunçiftlik`e bağlı köyleri gezen Başkan Karaosmanoğlu, sorunların aciliyet sırasına göre çözüleceğini söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, beldelere bağlı köyleri ziyaret etmeyi sürdürüyor. Akmeşe ile başlayan ziyaret programı dün de Uzunçiftlik ile devam etti. Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, Bayraktar, Gedikli ve Zeytinburnu köylerinde incelemelerde bulundu.

İLK DURAK BAYRAKTAR
Uzunçiftlik Belediye Başkanı Yaşar Sönmez, meclis üyeleri Bayram Arslan, Hüseyin Bülbül, Nihat Yılmaz, İrfan Akdoğan ile AK Parti Uzunçiftlik Belde Başkan Yardımcısı Necati Günay´ın da katıldığı köy gezilerinde ilk durak, Bayraktar oldu. Muhtar Metin Ortaç ve köy sakinleri tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada ilk sözü muhtar Metin Ortaç aldı. Köyün ve köylülerin sorunlarını özetleyen muhtar Ortaç, yarım kalan kanalizasyon hattının tamamlanmasını, bazı yolların parke ile kaplanmasını, köye doğalgaz getirilmesini istedi, Avluburun´dan aldıkları sularda sık sık kesilmeler olduğunu söyledi.

BAYRAM´I TELEFONLA ARADI
Cevaben söz alan Başkan Karaosmanoğlu ise aciliyet durumuna göre problemleri bir bir ortadan kaldıracaklarını ifade etti. Karaosmanoğlu, “Köylerimizin büyük bir kısmını gezdim. İnsanımızı her zaman dinliyorum. Her köyde sorunlar birikmiş durumda. Ama biz tüm sıkıntıları çözmek için çaba sarf ediyoruz. Hizmetin sınırı ve partisi olmaz. İlk olarak su ve kanalizasyon konusundaki sıkıntıları gidereceğiz” dedi ve İSU Genel Müdürü İlhan Bayram´ı telefonla arayarak, gereğinin yapılması için talimat verdi.

İKİNCİ DURAK GEDİKLİ
Günün ikinci durağı Gedikli Köyü oldu. Köy girişinde muhtar Ercüment Esen ve vatandaşlar tarafından karşılanan heyet, köy sakinleriyle açık havada sohbet etti. Öncelikli taleplerini sıralayan Muhtar Esen, “Bozuk olan yollarımız var. Araçlar için tehlike arz eden Elmacık Mahallesi köprüsünün genişletilmesini, depremde yıkılan okulumuzun enkazının kaldırılmasını ve camii yanındaki üç dönüm yere imamevi yapılmasını istiyoruz. Ayrıca su kesintileri nedeniyle mağdur durumdayız” şeklinde konuştu.

YOL VE KÖPRÜ SÖZÜ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Köylerimizin sorunları ortak. Gedikli´de de öncelikli sorun yolların ihtiyaçları ve köprünün genişletilmesi. İnşallah bu ay içinde yolu yapacağız. Köprüyü de birkaç ay içinde genişletiriz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, burada ise Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş´ı telefonla arayarak, köylülere söz verdiğini ifade ederek, çalışmaların zamanında tamamlanması talimatını verdi. Uzunçiftlik Belediye Başkanı Sönmez de, “İmkanlarımız ölçüsünde, özellikle de Büyükşehir Belediyesinden aldığımız malzeme desteği ile köylerimize yardımcı olmaya çalıştık. Çorba da tuzumuz olduysa, ne mutlu bize” ifadesini kullandı.

SON DURAK ZEYTİNBURNU
Başkan Karaoamanoğlu ve beraberindekiler, son olarak Zeytinburnu köyüne gitti. Köy kahvesi önünde vatandaşlar tarafından karşılanan heyete ilgi yine büyüktü. Zeytinburnu sakinleri yetkilileri karşılarında görünce sorunlarını sıraladı, Civcioğlu ile Çapakpınar arasındaki stabilize yolun asfaltlanmasını, depremde yıkılan okul yerinin temizlenerek park ve mesire yeri haline getirilmesini, çocuk oyun gurubu kurulmasını, bazı yolların parke yapılmasını istedi. Başkan Karaosmanoğlu ise çocuk oyun grubu talebinin en kısa sürede yerine getirileceğini, yol çalışmalarının programa alınacağını, okul enkazının kaldırılması için de Uzunçiftlik Belediyesi ile birlikte ortak çalışma yapacaklarını söyledi. Başkan ayrıca diğer taleplerin de sırayla çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!