“Hizmet hızını artırın”

Başkan Karaosmanoğlu´ndan teknik personele

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediye ve bağlı birimlerinde çalışan teknik elemanlara hitaben yaptığı konuşmada, hizmet hızının artırılmasını istedi. Bugüne kadar önemli çalışmalar yapıldığını, ancak çok daha fazla projenin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Toparlanma dönemi bitti. Koşma zamanı geldi” dedi.

 

BİZDEN HİZMET BEKLİYORLAR
Büyükşehir Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş ile başta Fen İşleri, İmar, AYKOME, Çevre Daire Başkanlığı, İSU, İZGAZ ve İZAYDAŞ olmak üzere değişik birimlerde görev yapan çok sayıda yönetici ve teknik elemanın hazır bulunduğu toplantıda, Başkan Karaosmanoğlu Büyükşehir Belediyesi`nin hizmet anlayışını dile getirdi. “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu kent bizlerden daha çok ve büyük hizmetler bekliyor” diyen Karaosmanoğlu özetle şunları söyledi:

KOŞMA ZAMANI GELDİ
“Belediyelerden, Köy Hizmetleri`nden, SEKA`dan gelen arkadaşlarımızla 6 bin kişilik bir kuruluşuz. Takım ruhu ile huzur ve gönül birliği içinde çalışarak çok güzel eserler ortaya çıkarmalı, çok daha fazla projeyi hayata geçirmeliyiz. Toparlanma dönemi bitti. Koşma zamanı geldi.
Belediyemizin sınırları genişledi. Teknik eleman bakımından yeterli değiliz. Her caddemiz, sokağımız şantiye gibi. Kadromuzu teknik personelle genişleteceğiz.
 
KALİTE, KALİTE, KALİTE
Ünvanlar ne olursa olsun, hizmetin en iyisini, en kalitelisini yapmalıyız. Her ürettiğimizde kalite arayacağız. Malzemenin kalitesinden hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. Yaptığımız işler kaliteli olmazsa halkımız sıkıntı yaşar. Bitirdiğiniz iş sizin aynanız olacak. Bir bakıma da kariyeriniz. Sorunsuz biten işlerdeki mutluluğu ben de sizinle birlikte yaşayacağım. Attığınız her imzada sorumluluğunuz var. Kalite Güvence Sistemi`ni mutlaka kuracağız.

EN MÜKEMMELİNİ BİZ DE YAPARIZ
İki hafta önce Kore`deydim. Koreliler, yoksullukla çok mücadele ettiklerini ifade ettiler. Şimdi sistemli ve kaliteli hizmet üretiyorlar. Çalışmaya 1950`den sonra başlamışlar. Hayran olmamak mümkün değil. Kentin ortası dört gidiş dört geliş. Kentin tüm yol ve kavşakları bilgisayarla kontrol ediliyor. Bunları bizler yapamaz mıyız? Elbette yaparız. İnanırsak yapamayacağığımız hiçbir iş kalmaz. Yeter ki ‘Biz daha güzelini, en mükemmelini yaparız` fikrini benimseyelim. Benim mühendisim, teknisyenim, teknikerim, işçim de yapabilir. Hem de en güzelini, en mükemmelini, en kalitelisini.

ARAÇ SALTANATI YOK, HİZMET VAR
Elimizde araç gereç yoksa ne iş yapacağız? Anlamayana anlatmamız gerekir. Resmi araçlarla ilgili mevzuat var. Ben dahil, başkan vekilim, genel sekreterim, yardımcıları, genel müdürlerim, daire başkanlarım bu araçları kullanamaz. Teknik arkadaşlarımın çoğu araç kullanmasını bilen arkadaşlar. Bu nedenle kiralanan araçları kullanabiliyorlar. Benim daire başkanım şoför istemeyecek, belediyenin işlerini kiraladığımız araçlarla, tek başına da olsa takip edebilecek. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? İşleri geç bitiyorsa arkadaşlarım elbette evine bu araçla gidecek. Kim ne derse desin, hizmetin yürütülmesi için aracını sonuna kadar kullanacak. Ben hiçbir arkadaşımın aracını keyfe keder kullanmayacağına inanıyorum. Artık tamir konusunda da çok rahatız. Lastik tamircisiydi, kaportacıydı, bakımcıydı sıra sıra dolaşma devri bitti. Araç saltanatı yok, hizmet var.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!