Hesaplar tamam

Meclis, Büyükşehir´in 2005 yılı kesin hesabını onayladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesinin geçen yıla ait gelir ve gider hesaplarını dün gerçekleştirdiği mayıs ayı ikinci oturumunda ele aldı. Meclis üyeleri, 2005 yılı kesin hesabı oy birliği ile kabul etti.

Meclis, Büyükşehir´in 2005 yılı kesin hesabını onayladı.



Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesinin geçen yıla ait gelir ve gider hesaplarını dün gerçekleştirdiği mayıs ayı ikinci oturumunda ele aldı. Meclis üyeleri, 2005 yılı kesin hesabı oy birliği ile kabul etti.

DİĞER KESİN HESAPLAR
Başkan İbrahim Karaosmanoğlu´nun il dışında olması nedeniyle mayıs ayı ikinci oturumunu Başkan Vekili İlyas Şeker yönetti. Meclis üyeleri 2005 yılı kesin hesabının yanı sıra Büyükşehir Meclisi, Yuvam İzmit Konut Döner Sermaye İşletmesi ile Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu´nun 2005 yılı ayrıntılı bilanço gelir ve giderleri ile mali yılı kesin hesaplarını da onayladı.



KIRLI OKUDU, TEK TEK ONAY ALDI
Yasa gereği 2005 yılı kesin hesabı içinde yer alan vergi gelirleri, 2005 yılı giderleri ve 2005 yılı bütçe gider kesin hesapları, Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Kırlı tarafından tek tek okundu. Okunan her kalem daha sonra meclis üyeleri tarafından oy birliği ile onay aldı.



MUHALEFET SORDU
Bu arada 2005 yılı kesin hesap görüşmeleri öncesinde muhalefet adına CHP meclis üyesi Nejat Çakır söz aldı. 2005 yılı bütçe görüşleri sırasında yıl içinde başlayıp yıl içinde bitmeyen işlerin G cetveli içinde gösterilmesi gerektiğini söylediklerini belirten Çakır, “Ancak arkadaşlarımız bu uyarıyı dikkate almamışlar. Geçen yıl başlayan birçok iş bu yıla sarktı. Bitmemiş işler için 2006 yılında da müteahhit firmalara hak ediş ödeniyor” dedi. Eleştiriye cevap veren Plan Bütçe Komisyonu Hasan Kırlı ise, bitmeyen işlerle ilgili hesapların gider tablosunda içinde gösterildiğini söyledi.

MECLİS ÜYELERİ YANITLADI
Çakır oylamanın ardından kent gündemini ilgilendiren çeşitli soruları da Başkan Vekili İlyas Şeker´e yönlendirdi. Nisan ayı içinde Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ve komisyon başkanlarının İspanya´yı ziyaret ettiğini hatırlatan Çakır, geziyle ilgili meclisin bilgilendirilmesini istedi.

“ÇOK FAYDALI BİR GEZİYDİ”
Geziye katılan Hicran Uzun İspanya temaslarının kendileri için son derece yararlı olduğunu ifade ederek, “Özellikle Barcelona fiziki yapı itibariyle İzmit´e benziyor. Marinası ve şehrin arkasındaki dağ İzmit´e benzer bir yapıyı hatırlatıyor. Burada yapılanlar İzmit marinası için de gerçekleştirilebilir. Ayrıca burada bir de uluslar arası inşaat fuarına katıldık. Her anlamda faydalı bir gezi oldu” dedi. Ayrıca geziye katılan Muzaffer Kaplankıran ve Zekeriya Özak da söz alıp izlenimlerini aktardı.

İZAYDAŞ´A PLAZMA TEKNOLOJİSİ
Başkan Vekili İlyas Şeker, marinadaki balıkçı teknelerine getirilen yasak için “Prosedür vilayetin bilgisi dahilinde tarafımızdan yerine getirilmiştir. Bölgede ciddi anlamda kirlilik meydana geliyordu. Arkadaşları uyardık. Ama herhangi bir tedbir almadılar” açıklamasını yaptı. Şeker, MHP Meclis üyesi Kazım Yis´in, “Alikahyalılar, İZAYDAŞ konusunda sıkıntılı. Benden bir cevap bekliyorlar” cümlelerine ise şöyle karşılık verdi: “Hedefimiz Japonya´da da kullanılan plazma teknolojisi ile İZAYDAŞ´ı yenilemek. Bu sayede çevreye koku dahil hiçbir olumsuz etkide bulunmayacak. İZAYDAŞ´ın yer seçimi yanlış. Ama yapılmış, bitmiş. Bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Bu nedenle teknolojisini yenileyeceğiz.

” HAZİRAN MECLİSİ 16´SINDA
İlyas Şeker son olarak, ilki Çayırova´da gerçekleştirilen meclis üyelerini bilgilendirme toplantılarının ikincisini önümüzdeki ay içinde Bahçecik Kültür Merkezinde düzenleyeceklerini söyledi. “Tüm arkadaşların katılmasını arzu ederim” diyen Şeker, “Büyükşehir çalışmalarını yerinde görelim, öğrenelim, bilgi eksikliği olmasın” şeklinde konuştu.
Bir sonraki meclis toplantısı 16 Haziran 2006 Cuma günü saat 15.00´te gerçekleştirilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!