Hereke´ye de ortak kazı hizmeti

Beldenin 4 büyük caddesinin alt ve üst yapı ihalesi yapıldı

Kocaeli`nin alt yapı sorununa dünyanın kullandığı ortak kazı sistemiyle çözüm üreten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, söz konusu sistem için gereken ilk adımları atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Gebze`nin 18 merkez caddesine yapılacak ortak kazı çalışması için ihalelerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, bugün de Hereke`nin Atatürk, Cumhuriyet, Sümer ve İstasyon Caddeleri için ihaleye çıktı.

MAÇİL DE TAKİP ETTİ
Encümen Salonu`nda yapılan ihaleyi Hereke Belediye Başkanı Esener Maçil de takip etti. İki firmanın teklif verdiği ihalede en düşük teklif 2 milyon 549 bin 533 YTL ile Eka İnşaat, en yüksek teklif ise 3 milyon 798 bin 439 YTL ile Rota İnşaat`tan geldi.
Teklifleri alan ihale komisyonu önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek, firmaların evrakları ile verdikleri teklifleri inceleyecek. Komisyonun kararını açıklamasının ardından ise ihaleyi alan firma en kısa sürede çalışmalarına start verecek.