Herekeliler eğlenceye doydu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Ağustos tarihinde başlatılan kültür gezileri, Hereke´de yaşayanların Seka Park programı ile sona erdi. Seka Park´ı gezen ve piknik yapan Herekeliler, çektikleri halaylarla gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

4 BİN 500 KİŞİYE ULAŞTI
Gebze ile başlayan, Darıca, Çayırova, Şekerpınar, Dilovası ve Hereke ile devam eden kültür gezileri ile, insanlara hem dolu dolu bir gün yaşatıldı, hem kent tanıtıldı. Gezilere katılanlar, öncelikle müzeleri gezdikten sonra, kentin tarihi dokusu hakkında bilgi sahibi oldu. Daha sonra Seka Park´ı gezerek, müzik şenliğine katılan ve piknik yapanlar, eğlenme fırsatı buldu. Büyükşehir Belediyesi, 15 Ağustos tarihinde başlattığı gezilerle toplam 4 bin 500 kişiyi İzmit´e taşıdı.

MEZBELELİKTEN KURTARDIK
Gebze ve yöresine yapılan gezilere olan yoğun ilgi nedeniyle, Dilovası ve Hereke için de yeni geziler düzenlendi. Hereke´den Kartepe Deniz Otobüsü ile alınan yaklaşık 350 kişilik grubu Seka Park´ta Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker karşıladı. Başkan Vekili Şeker, yıllarca atıl durumda, kente kapalı olan Seka arazisinin artık halkın hizmetinde mükemmel bir park haline geldiğini söyledi. Moloz yığınlarını dünyada eşi benzeri olmayan bir güzelliğe dönüştürdüklerini anlatan Şeker, “Biz bize hizmet için buradayız. Hizmetin zorluğu bizi yıldıramaz. Verdiğimiz hizmet bize huzur ve mutluluk veriyor” dedi.

BANDO KONSER VERDİ
Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan kumanyalarla piknik yaparak, parkın keyfini çıkaran kafile, bando tarafından verilen konserle eğlendi. Özellikle gençlerden oluşan Hereke kafilesinde bulunanlar, bandonun çaldığı müzik eşliğinde halay çekip, stres attı. Seka Park´ın yeşil çimlerinde, denize karşı horon çekip eğlenen kafile, yine ilerleyen saatlerde deniz otobüsü ile Hereke´ye götürüldü.