Hereke´de ulaşım çilesi bitiyor

Büyükşehir Belediyesi bağlantısı olmayan iki mahallenin yolunu yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hereke`de yıllardır kangren olmuş ulaşım sorununu çözüme kavuşturdu. Büyükşehir Belediyesi, taş ocağı yolu ile birlikte Küllük ve Çamlıtepe mahalleleri arasında, 12 metre genişliğinde, 700 metre uzunluğunda bağlantı yolunu yapıyor.

YOL 2300 METRE KISALDI
Hereke Küllük Mahallesi ile Çamlıtepe Mahallesi`nde oturanlar akraba ve komşularına yıllardır gidip gelmek için 3 kilometre uzunluğundaki Radar yolunu kullanmak zorunda kalıyordu. Büyükşehir Belediyesi her iki mahallelinin birbirleri ile ulaşımını sağlayabilmek için yeni bir bağlantı yolunu yapmaya başladı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Radar yolu üzerinde ham yol açarak iki mahalle arasını 3 kilometreden 700 metreye düşürdü. Yapımı devam eden yol, iki mahalle arasını 2 bin 300 metre kısaltacak.

YÜRÜYEREK GİDİLEBİLECEK
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, iki mahalle arasında yaşanan ulaşım çilesini bitirmek için çalıştıklarını söyledi. Yapılan yolun 12 metre genişliğinde olduğunu ifade eden Akman, “Başkanımız Karaosmanoğlu`nun talimatı ile vatandaşımızın yol çilesini sona erdirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.

KIŞ SONUNDA TAMAM
Küllük ve Çamlıtepe mahallelerini birbirine bağlayan yol çalışmasında arazinin fazla meyilli olması nedeniyle yolun güney kısmında 350 metre uzunluğunda ve 3,5 metre yüksekliğinde taş duvar yapılıyor. Alt yapı çalışmaları tamamlanınca yeni yapılan yol sıcak asfalt ile kaplanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!