Her zaman yanınızdayız

Engelli Dernekleri Dayanışma Platformu`nu kabul eden Karaosmanoğlu

Kocaeli Engelli Dernekleri Dayanışma Platformu, Sakatlar Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu makamında ziyaret etti. Göreve geldikleri günden bu yana engelli vatandaşların sosyal hayattan daha fazla yararlanabilmeleri için çalıştıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu bu çabanın bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Her zaman yanınızdayız” dedi.

 

CELAL POLAT BAŞKANLIĞINDA
Kocaeli Engelli Dernekleri Dayanışma Platformu, Başkan Celal Polat önderliğinde dün (Pazartesi)Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu ziyaret etti. Ziyarete Özürlüler Meclisi Başkanı Emine Cebeci, Kocaeli Körler Spor Kulübü Başkanı Müslüm Danacı, Türkiye Sakatlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı İsmet Arguç, Kocaeli Spastik Engelliler Derneği Başkanı Ayhan Ersöz, Kocaeli Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Sinan Özer ve Kocaeli Sessizler Derneği Başkanı Nezihi Duman katıldı. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu ile Büyükşehir Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Sedat Yücel de hazır bulundu. Dernek başkanlarının sorunlarını dinleyen Başkan Karaosmanoğlu çözüm için her türlü imkânı seferber edeceklerini söyledi.

SIKINTILARINI DİLE GETİRDİ
Ziyarette, Celal Polat engellilerin ulaşım, mimari ve istihdam konusunda karşılaştıkları sıkıntıları aktardı. Başkan Karaosmanoğlu´nun engellilerin sorunları konusundaki duyarlılığının kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Polat, söz konusu sıkıntılar konusunda Başkandan destek istedi.

 

HAKKINIZI ÇİĞNEYEN, CEZASINI ÇEKER
Polat, kendilerine verilen ulaşım kartlarının bazı toplu taşım sürücüleri tarafından tanınmadığını, bazılarının ise kendilerini duraktan almaya bile gerek görmediğini söyledi. Polat´ın üzüntüsüne karşılık veren Başkan Karaosmanoğlu, “Sizin sorununuz bizim sorumuzdur. Sizler bu toplumun bir parçasısınız. Size verilen hakları çiğneyenler, bunun cezasını çeker. Encümenimiz indirimli veya ücretsiz kartları geçersiz sayan, yolcuya kötü muamele yapan, duraktan yolcu almayan ve kural tanımayan sürücülere gerekli cezayı veriyor. Bu cezalar keyfi cezalar değildir. Siz ve sizin gibi bazı haklar tanınan insanlara yapılan haksızlıkların cezasıdır. Her türlü şikayetleriniz değerlendirilecektir” dedi.

KARARLILIĞIMIZ SÜRECEK
Büyükşehir Belediyesi´nin engelli politikasının herkes tarafından bilindiğini ve takdirle karşılandığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana bu konudaki sorunlara ciddi bir şekilde eğiliyor ve çözüm üretiyoruz. Bu yöndeki çabamız bundan sonra da tüm kararlılığı ile devam edecektir” dedi.  Engelli Derneklerinin bir dayanışma platformu altında birleşmesinden büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Birlik olmak her zaman birçok sorunun çözümünde en önemli basamaktır. Sizler bunu en güzel şekilde gerçekleştirmişsiniz” dedi.
Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak Sekapark içinde tüm engelli derneklerini bir araya getirecek bir tesis yapacaklarını da hatırlattı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!