Hedef: Engelleri kaldırmak

“Engellilerde Spor Rekreasyon” konulu Büyükşehir paneline engelli dernekleri ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özürlülerin yaşadığı engelleri aşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bu çerçevede önceki gün “Engellilerde Spor Rekreasyon” paneli düzenledi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı Özürlüler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen panel Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu´nda gerçekleştirildi. Karamürsel BESYO Okul Müdürü Prof. Dr. Nuri Gönüllü´nün  başkanlığını yaptığı panelde Ahmet Ünivar, Ümmü Kumru, Prof. Dr. Serap İnal, Doğan Özdemir, ve Nahit İyigün sporun engellilerin hayatına getirdiği faydalar konusunda katılımcılara bilgi verdi.

PANELE YÜKSEK KATILIM
Özürlü Dernekleri´nin büyük ilgi gösterdiği panele Kocaeli Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Türkiye İşitme Engelliler Spor Fedrerasyon başkanı Doğan Özdemir, Emirgan Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ahmet Ünüvar, Mavi Hilal Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ümmü Kumru, Görme, Zihinsel, Bedensel, İşitme Engelliler Kocaeli dernek başkan ve yöneticileri, engelli vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

ENGELLERİ AŞACAĞIZ
Panelin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, özürlülerin önlerine çıkan engelleri kaldıracak tedbirleri almak için çalıştıklarını söyledi. Ustaoğlu, “Engelleri kaldıracak tedbirleri aldığımızda özürlü vatandaşlarımızın topluma katılımlarını daha çok sağlamış olacağız. Biz özürlü kardeşlerimizle engelsiz bir dünyada beraberce yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu. Ustaoğlu, bu yönde düzenlenen panel ve etkinliklerin ayrıca  özürlü vatandaşların monotonlaşan yaşamdan kendi öz benliklerine uygun bir yol haritası çizebilmelerini sağlayacağını da ifade etti.

PANELİSTLER
Konuşmaların ardından akademisyenlerin konuşmalarına geçildi. Özürlü Bireylerin Sosyalleşme süreçlerinde sporun rolü, engellilerde spor, zihinsel engellilerde spor rekreasyonu, bedensel engellilerde spor, işitme engellilerde spor ile sitting (oturarak) voleybolu konuları ile ilgili görüşler katılımcılara aktarıldı.

TUVGAN´A ALTIN
Bu arada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu´nun düzenlediği Marmara Bölgesi Kros Şampiyonası ile Türkiye Kros Şampiyonası´nda rekor kırarak birinci olan Mavi Hilal Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Veysel Tuvgan´a Büyükşehir Belediyesi adına altın takarak başarısından dolayı kutladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!