Hedef: ´Dünya Kenti Kocaeli´

Stratejik Amaç ve Hedefler Toplantısı tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin geleceğe daha sağlam ve kurumsal adımlarla ilerleyebilmek amacıyla başlattığı Kurumsal Gelişim Projesi`nde ikinci aşama da tamamlandı. Hafta sonunda Kartepe Green Park Otel`de bir araya gelen Büyükşehir yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi`nin stratejik amaç ve hedeflerini belirledi.

ŞEKER: TEK ADAM MANTIĞI YOK
İki gün süren toplantının kapanış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ni tek adam mantığıyla yönetmediklerini söyleyen Şeker, “Burada iki gün boyunca Kocaeli`nin değişim ve gelişimi için çeşitli çalışmalar yaptık. Buradan çıkan sonuçlar kentimizin geleceği açısından çok önemli, önümüzdeki gün ve yıllarda yapacağımız çalışmalara ışık tutacak nitelikte. Bu çalışmalar sayesinde tüm Kocaeli ilçe, belde ve köyleriyle birlikte yaşanılabilir bir kent halini alacak, dünya kenti olacak” dedi.

13 GRUPTA BEYİN FIRTINASI
49 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Büyükşehir yöneticilerinin tam kadro hazır bulunduğu arama toplantısı bünyesinde 13 grup oluşturuldu. Her grubun üyeleri, kendilerini ilgilendiren konular üzerinde beyin fırtınası gerçekleştirdi, düşünce ve önerilerini belirtti. Ardından da tüm gruplarda varılan sonuçların ele alındığı bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

ELE ALINAN KONULAR
Gruplarda ele alınan konulardan bazıları şöyle: Çarpık kentleşmenin önlenmesi ve planlı bir kentin inşası, alt yapının rehabilitasyonu ve geliştirilmesi, hızlı ve güvenli ulaşım için mastır planın hazırlanması, afet yönetimi, çağdaş kent yönetim sisteminin oluşturulması, e-belediyecilik, koruyucu hekimlik ve spor, gençlere yönelik eğitim ve kültürel yaşam, sosyal yardımlar ve gönüllü hizmetler, sanayinin gelişim ve dönüşümü, kongre ve turizm sektörlerinin teşviki, iş analizleri ve istihdamın geliştirilmesi.

MAYIS 2006`TA TAMAMLANACAK
Kartepe zirvesinde belirlenen amaç ve hedefler, önümüzdeki aylarda Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından organize edilecek netleştirme konferansında bir kez daha masaya yatırılacak. Kurumsal Gelişim Projesi çalışmalarının bütünü ise, Mayıs 2006`da son şeklini alacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!