Hedef 10 bin kursiyer

Dilovası KO-MEK sergisinin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki bu yılın mart ayında başlatılan ve kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları`nın dönem sonu sergileri tüm hızıyla sürüyor. Gölcük`le başlayan, Yeniköy, Gebze Yenimahalle ve Gebze merkez ile devam eden sergiler, önceki gün açılan Dilovası sergisiyle sürdü. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hedeflerinin 10 bin kursiyere eğitim vermek olduğunu söyledi.

BAŞKAN DA KATILDI
Dilovası Belediye Binası karşısındaki kurs binasında düzenlenen törene, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Dilovası Belediye Başkan Vekili Fahrettin Uçar, Başkan Yardımcısı Metin Tokgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur, siyasi parti temsilcileri, belde sakinleri ve kursiyerler katıldı. Dilovası Belediye Başkanı Musa Kahraman, Ankara`da olduğu için serginin açılışına katılamadı.

YOĞUN TALEP VAR
Açılışta ilk konuşmayı Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu yaptı. Karaçorlu, KO-MEK kurslarına Dilovası bölgesinden de yoğun talep geldiğini, önümüzdeki dönemde hizmet verdikleri kursiyer sayısını bin kişiye çıkarmak istediklerini söyledi. Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tokgöz ise Büyükşehir Belediyesi`nden Çıraklık Eğitim Merkezi açılması konusunda da talepte bulunduklarını hatırlattı.

MESLEK VE SANAT ALTIN BİLEZİKTİR
Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da, konuşmasında meslek kazanmanın önemine değindi. “Siz meslek sahibi olun ki, iş sizi beklesin. Meslek ve sanat altın bileziktir. Nerede olursa olsun değerlidir. Mesleği olmayanın hayatta başarılı olması mümkün değildir” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Eğitim çok önemli. Eğitimin yaşı olmaz. Gençlerimizin meslek edinmesi için eğitimine büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu, 2005-2006 eğitim döneminde 20 kurs merkezinde ve yaklaşık 50 branşta yaklaşık 10 bin kursiyere eğitim vermeyi planladıklarını vurguladı.

483 KURSİYER MESLEK SAHİBİ OLDU
İlk sergisinin gerçekleştiren Dilovası Kurs Merkezi`nde şu ana kadar 231 bilgisayar işletmeciliği, 26 bilgisayarlı muhasebe, 123 İngilizce, 25 Arapça, 32 makine nakışı, 26 okuma yazma, 16 giyim, 15 kuaförlük olmak üzere toplam 483 kişi eğitim aldı.
Yeni dönem kurs kayıtları ise 1-20 Eylül 2005 tarihleri arasında yapılacak ve yine ücretsiz olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!