Hayvanların günü törenle kutlandı

Büyükşehir öncülüğündü kutlanan Dünya Hayvanları Koruma Günü`nde hayvan sevgisinin önemi anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü´nü, Köseköy Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi´nde düzenlediği törenle kutladı. Törene katılan ilköğretim okulu öğrencilerine hayvan sevgisinin önemi anlatıldı. Törene katılan ilköğretim okulu öğrencilerine hayvanlarla ilgili sorular soruldu, bilenlere oyuncak hediye edildi.

KATILIM YÜKSEKTİ
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Osman Poyraz, Veteriner İşleri Müdürü Fatma Dilber, Dohayko, Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği, TEMA Vakfı, Veteriner Hekimler Odası yöneticileri, vatandaşlar ve 6 ilköğretim okulu öğrencileri katıldı. Köseköy Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi´nde düzenlenen tören sırasında, çocuklara hayvan sevgisi anlatıldı.

8 BİN 48 SOKAK HAYVANI
Törende konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, hayvan sevgisi taşımayanların, insanları da sevemeyeceğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak hayvan sevgisini yaygınlaştırmak için çalıştıklarını, sokak hayvanlarını korumaya yönelik hizmetleri aksatmadıklarını, hayvan haklarını düşünerek hareket ettiklerini söyledi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ise, bugüne kadar 8 bin 48 sokak hayvanını kısırlaştırma çalışması yaptıklarını ifade ederek, “Gebze ve Köseköy´de kurduğumuz kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezi ile hayvanları tedavi ediyoruz. Gezici aracımızla diğer ilçe ve beldelerde de hizmet veriyoruz” dedi.

HEDİYELER DAĞITILDI
Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Gülsel Emsen, yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi´ne hayvan haklarına saygılı davranışı nedeniyle teşekkür etti.

Türkiye´de bir çok belediyenin hayvanları katlederken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin sokak hayvanlarına kurduğu merkezlerle sahip çıktığını anlatan Emsen, “Hayvanların da en az insanlar kadar yaşam hakkı var. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak hepimizin görevi. Hayvanı sevmeyenler, insanı da sevemez” şeklinde konuştu.

Törene katılan Alikahya TBBM, Merkez Ulugazi, Yeniköy Sepetlipınar, Derince Mevlana, Gölcük Dumlupınar ve Körfez Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencilerine çikolata ve oyuncak dağıtıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!