“Haydi Karikatür Çizelim”

Ünlü karikatüristler Danyal ve Oral genç yeteneklere tecrübelerini aktardı

Kocaeli`nde sanatsal faaliyetlerin beşiği olan Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi, karikatür sanatının ünlü sanatçıları ile geleceğin minik karikatürcülerini bir araya getirdi. Karikatür Vakfı Başkanı Nezih Danyal ile ve ünlü karikatürist Tan Oral, “Haydi Karikatür Çizelim” adlı atölye çalışması ile genç meslektaşlarıyla karikatür çizdi.

BİRİNCİ GENÇ CEMRE
Etken Dersanesi öğrencilerinin katıldığı atölye çalışmasında Danyal ve Oral genç yeteneklere çizgilerin dili ile ilgili bilgi ve deneyimlerini aktardı. Minik çizgileri değerlendiren Danyal ve Oral, ODTÜ KYÖD İlköğretim Okulu 6-A sınıf öğrencisi Cemre Can Dikyol`un çizdiği karikatürü birinci olarak seçti. Atölye çalışmasının ardından öğrenciler Karikatür Vakfı tarafından bu yıl 12. si düzenlenen 7-77 Karikatür ve Ulusal 7-17 Karikatür Yarışması`ndaki eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

1385 KARİKATÜR ARASINDAN
Yarının büyükleri çocuklara karikatürü sevdirmek, mizah duyarlılığının gelişimine katkıda bulunmak, onların dünyalarını karikatürlerle zenginleştirmek amacıyla düzenlenen Uluslar arası 7-77 Karikatür Yarışmasında, 58 ülkenin karikatür ustaları çocuklar için toplam 812 karikatür çizdi. Çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi, dostluk bağlarını geliştirmek, onları barışcıl bir geleceğe hazırlamak amacıyla düzenlenen 7-17 Karikatür Yarışmasına ise ülkemizin çeşitli kentlerinden çocuklar 573 karikatür çizip gönderdi.

11 GÜN SERGİLENECEK
Karikatür Vakfı 12. Uluslar arası Ankara Karikatür Festivali, 7-17 Ulusal ve 7-77 Uluslar arası Karikatür Yarışması sergisi, 13 Mayıs tarihine kadar Sanat Galerisi`nde izlenebilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!