Hayat Kurtarma Timi sezonu açtı

Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonu boyunca Karadeniz sahillerinde hayat kurtaracak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hayat Kurtarma Timi, havaların ısınması ve tatilcilerin Kandıra sahillerine akın etmeye başlaması ile birlikte sezonu açtı. Sezon boyunca 500 kişilik ekip, tatilcilerin rahat ve huzur içinde deniz sefası sürebilmesi için, Kandıra sahillerinin 4 ayrı bölgesinde boğulma tehlikesi geçirenlerin yardımına koşacak.

GÖNÜLLÜLER GÖREVDE
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıl önce Karadeniz sahillerinde tatil yapan insanların, boğulma tehlikesine karşı can güvenliğini sağlamak için kurulan Hayat Kurtarma Timi, önceki gün yaz sezonunu açarak, göreve başladı. Cebeci´de düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Özbey, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, Kandıra Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aydın Kutlu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Sağlık İşleri Daire Başkanı Osman Poyraz ve Hayat Kurtarma Timi´nde görev alan gönüllüler katıldı. Hayat Kurtarma Timi, hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri görev yapacak.

ÖRNEK OLDUK
Sezon açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karadeniz´in şakasının olmadığını belirterek, vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Görevlilerin uyarılarına mutlaka uyulması gerektiğini hatırlatan Karaosmanoğlu, “Bu sahillerde her yıl onlarca insanımız yaşamını yitiriyordu. Yaptığımız bu uygulama sayesinde artık aileler sönmüyor, çocuklar yetim, babalar ve anneler evlatsız kalmıyor. Bu çalışmamız Türkiye´de bir çok belediyeye örnek olduk. Sizler burada hayat kurtararak, bin insana yapılabilecek en büyük yardımı yapıyorsunuz. Bu anlamlı göreviniz için sizleri tebrik ediyorum. Bu çalışmaya destek veren bütün sivil toplum kuruluşlarını da kutluyorum” dedi.

4 NOKTADA GÖREV
Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra sahillerinde Karadeniz´in hırçın dalgalarına kapılarak her yıl yaklaşık 150-200 kişinin yaşamını yitirdiği için kurulan Hayat Kurtarma Timi´nde, yaz sezonu boyunca 500 gönüllü görev yapacak. Toplam 10 hafta süreyle Bağırganlı, Cebeci, Seyrek ve Kumcağız bölgelerinde hafta sonları görev alacak olan timlerde, her hafta 80 kişi görev alacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, geçen yıl yaz sezonunda 205 kişinin bu ekip sayesinde boğulmaktan kurtarıldığını, eskiye oranla bölgedeki boğulma olaylarının yüzde 80-90 civarında azaldığını söyledi.

DESTEK VERENLER
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Hayat Kurtarma Timi´ne, İtfaiye Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Değirmendere Sualtı Sporları Derneği (DESSAT), Kocaeli Sualtı Sporları Kulübü, Yarımca Sualtı Sporları Kulübü, Gönüllü İtfaiyeciler, Uluslararası Deniz Gönüllüleri ve AKUT Kocaeli Şubesi gönüllü elemanla destek veriyor. Profesyonel anlamda görev yapan ekipte 4 zodiak bot, 2 kum motorsikleti (atv), 4 ambulans ve sağlık ekibi, 2 dalgıç aracı bulunuyor. Denizden kurtarılanlara ilk yardım sahilde yapıldıktan sonra, gerekli görülürse ambulanslarla hastanelere sevkleri gerçekleştirilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!