Hastalara ücretsiz taşıma servisi

Büyükşehir hasta nakil araçlarıyla bir yılda 10 bin kişi taşıdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Ocak ayında hizmete soktuğu hasta nakil araçları ile, hastaları ücretsiz taşınıyor. Bir yıllık zaman diliminde 10 bin hastayı hastanelere veya çeşitli sağlık kuruluşlarına taşıyan servis, ambulansların yükünü hafifletiyor.

5 MERKEZ KURULDU
Bünyesindeki 100. Yıl Doğum Evi ve Hemodiyaliz Merkezi ile sağlık hizmetleri veren Büyükşehir Belediyesi, bunun yanı sıra kurduğu hasta nakil servisi ile büyük bir açığı giderdi. Toplam 10 hasta nakil aracını bir yıl önce hizmete sokan Büyükşehir Belediyesi, bunun için 5 ayrı merkez kurdu. İzmit 100. Yıl Doğum Evi`nin yanısıra, Çayırova, Gebze, Gölcük ve Yalakdere`de kurduğu merkezlerle hastalara hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, bu merkezlerden bir yıl içinde 10 bin hastayı sağlık kuruluşlarına ücretsiz taşıdı.

ÇAĞIRMAK YETERLİ
Ekipler tatil tanımaksızın 24 saat hizmet veriyor. Hastalarını sağlık kuruluşlarına nakledecek olan insanların 335 55 55 numaralı telefondan yardım istemeleri yeterli oluyor. 100. Yıl Doğum Evi`nde oluşturulan merkez, gelen istekleri değerlendirip, ekipleri verilen adreslere yönlendiriyor. Komuta merkezine gelen ihbarlar hemşireler tarafından alınıyor. Hastanın ad, soyadı ve adres bilgilerinin yanı sıra o andaki durumu da telefonda soruluyor.Bilgilerin alınmasının ardından hemşire ambulans şoförüyle bağlantıya geçerek en kısa sürede aracı istenilen adrese gönderiyor. Kısa süreli tedavilerin ardından vatandaş tekrar aynı nakil aracı ile evine bırakılıyor.

112 İLE PASLAŞILIYOR
Komuta merkezinde bulunan hemşireler, gelen istekler doğrultusunda hastaların acil durumlarını göz önünde bulundurarak, 112 Acil Servis ile koordineli çalışıyor. Alınan bilgiler anında 112 Acil Servis doktorlarına iletiliyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen hizmetler, özellikle acil servislerdeki ambulansların yükünü büyük oranda azalttı. 2005 Ocak ayından bu güne kadar 10 bin 28 kişinin taşındığı servisler, sağlık konusunda vatandaşın en büyük destekçisi haline geldi.

ÖNEMLİ BİR HİZMET
Yapılan hizmeti değerlendiren Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Sağlık Şube Müdürü Dr. Bülent Baler, “Hasta olduğu halde parasızlık ya da başka sebeplerden dolayı hastaneye gidemeyen çok insanımız var. Biz işte bu soruna hasta nakil araçlarımızla son verdik. Artık vatandaşımız bize bir telefon kadar yakın. Bazı olaylarda vatandaşın tam donanımlı bir ambulansa ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu aşamada derhal 112`yi arıyoruz. Bazen de 112 kendine gelen küçük çaplı nakilleri bize pas ediyor. Son derece güzel bir çalışma ile vatandaşa hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!