Hasılat dörde katlandı

Altınnal ve Antikkapı Genel Müdürü Kandemir, birinci yılında gelinen noktayı anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Antikkapı ve Altınnal A.Ş Genel Müdürü Fahrettin Kandemir, göreve gelişinin birinci yılı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında 2004 ve 2005 yıllarına ait 6 aylık dönemleri kıyaslama yaparak anlattı. Her iki kurumun toparlanıp, zarardan kara geçtiğini belirten Kandemir, Antikkapı`da ki satış hasılatında 4 kat artış yaşandığını ifade etti.

ZARARDAN KARA GEÇİŞ

Antikkapı`da düzenlediği basın toplantısında özelleştirme aşamasında olan Altınnal A.Ş`nin zarar eden bir iştirakten kar eder duruma geldiğini belirten Kandemir, oteldeki doluluk oranının geçen yıla oranla yüzde 44. 78 arttığını söyledi. Kandemir, Antikkapı bünyesinde bulunan Antikkapı Shell İstasyonu`nda 2004 yılının ilk 6 ayında 752 bin olan litre satış yapıldığını, 2005 yılının ilk 6 ayında ise 3 milyon 890 bin litre satış yapıldığını dile getirdi.

“BİZ NÖBETÇİYİZ”
Rakamlarla iki iştirakteki yükselişi gözler önüne seren Genel Müdür Kandemir, “Burada üç hedefimiz var, şeffaflık, dürüstlük ve şirketlerin menfaati. Çünkü bu şirketler kamunun malı, burada herkesin hakkı var. Bizler de buraların nöbetçileriyiz” dedi.

Toplantıda Antikkapı ve Altınnal`ın organizasyon şemasında yer alan yöneticileri de tanıtan Kandemir, “Görevdeki tüm arkadaşlarımız bilgi ve birikimleri nedeniyle bizimle birlikte çalışmaktadırlar. Bunun yanında geçmiş dönemden gelen arkadaşlarımızla da tam bir uyum içinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“AYIRIM YOK”
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman`ın da katıldığı basın toplantısında Kandemir basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Geçmiş dönemlerde bu iki iştirakin tahsilat sorunları olurdu. Bu tip bir sorun yaşıyor musunuz” şeklindeki sorusunu cevaplayan Genel Müdür, “Asla böyle bir şey yaşamıyoruz. Buraya Başkan Karaosmanoğlu dahi gelse kendisine adisyon kesilir. Büyükşehir`e bu konuda teşekkür ediyorum. En iyi müşterimiz onlar” dedi.

ALTINNAL ÖZELLEŞTİRİLECEK
Kandemir, “Altınnal kara geçti. Bu durumda özelleştirilmesi doğru mu” şeklindeki bir soruya ise, “Kişisel olarak doğru buluyorum. Bu işi en iyi özel sektör yapıyor. Biz de Altınnal`ı kara geçirerek en iyi durumda özelleştirilmesini sağlamaya çalışıyoruz” cevabını verdi. Kandemir, basında Altınnal Otel`in garajında duran üç araçla ilgili haberlere de değinerek, söz konusu araçların daha önceki yönetim tarafından alındığını ve üzerlerinde haciz olduğu için satılamadığını açıkladı. Kandemir, yeni çıkan yasa ile araçları satabileceklerini ve SSK ile vergi borçlarını ödeyeceklerini dile getirdi.

HİJYENİK ORTAM
Basın toplantısın ardından Genel Müdür Kandemir basın mensuplarına Antikkapı Restaurant`ın servis, yiyecek depoları, çamaşırhane ve mutfak bölümlerini gezdirdi. Restaurant`ın haksız yere hijyen konusunda eleştirildiğine dikkat çeken genel Müdür Kandemir, “Burada herkes gönül rahatlığıyla yemek yiyebilir. Bu eleştirileri haksız görüyoruz. İsteyen her müşteri gelip mutfağımızı da servis alanlarımızı da gezebilir” dedi.

Antikkapı - Altınnal ile ilgili Genel Müdür Kandemir`in yaptığı basın toplantısında verilen rakamlar.

ANTİKKAPI SATIŞ HASILAT KARŞILAŞTIRMASI
Ocak – Haziran 2004                     2 milyon 357 bin 549 YTL