Halterde Yanık şampiyon

Büyükşehirli sporcumuz Gülnaz, Gençler Halter Şampiyonasında zirveye çıktı

Türkiye Gençler Kulüpler Arası Halter Şampiyonasına katılan Büyükşehir Kağıtpsporlu Gülnaz Yanık göğsümüzü kabarttı. Genç haltercimiz, Kayseri´de düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandı.

48 KİLODA ŞAMPİYON OLDU
Şampiyonaya 3 sporcu ile katılan Büyükşehir Kağıtspor, 1 altın madalyayı ilimize getirmeyi başardı. Büyükşehir Kağıtspor Halter takımının antrenörü Nurcihan Gönül tarafından iki ay boyunca şampiyonaya hazırlanan Büyükşehirli bayan haltercilerden Serap Güler, Nuriye Yüksel ve Gülnaz Yanık, ilk kez katıldıkları Türkiye Şampiyonasında önemli bir tecrübe kazandı. 48 kiloda piste çıkan Gülnaz Yanık ise bütün rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Diğer iki halterci ise, dereceye girememesine rağmen iyi bir mücadele örneği gösterdi. 

 

ULUSLAR ARASI YASAK SORUNU
Daha önce bazı bayan haltercilerin dopingli çıkması nedeniyle Türkiye Halter Federasyonu tarafından uluslar arası müsabakalara katılmasının yasaklandığını, bu nedenle İsveç´te yapılan Avrupa Gençler Şampiyonasına katılamadığını belirten Gülnaz Yanık, “Antrenörlerimiz Nurcihan Gönül ve Şule Şahbaz beni Avrupa´da derece alabilecek kapasiteye ulaştırdı. Ancak federasyonumuzun aldığı bu karar nedeniyle bayan haltercilerimiz 2008 Pekin Olimpiyatlarına kadar yapılacak uluslar arası müsabakalarda boy gösteremeyecek. Bu da bizim için çok önemli bir kayıp. İlimize ve ülkemize madalya getirmemiz engelleniyor. Biz bütün doping testlerinde düzenli olarak numune veriyoruz. Federasyon yetkililerinin konuyu bir daha gözden geçirmelerini, dopinge bulaşan ve bulaşmayan sporcuları ayırmasını bekliyoruz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!