Halk Eğitim Merkezi Sahnesi “Rumuz Goncagül” ile perdelerini açıyor

“Yeniden Tiyatro” sloganıyla sezona hızlı bir giriş yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yıllardır perdelerini açmaya hasret kalan Halk Eğitim Merkezi Sahnesi`ni Kocaelililerle yeniden buluşturmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu`nun oyunları artık Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nin yanı sıra Halk Eğitim Merkezi Sahnesi`nde de sanatseverlerle buluşacak. İzmit`te ikinci bir istasyon görevi yapacak olan merkez, yarın “Rumuz Goncagül” adlı oyunla prömiyer gerçekleştirecek. Oyun saat 20.00`de başlayacak.

SAVAŞ`TAN BASIN TOPLANTISI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş 14 Ocak`ta perdelerini açacak olan Halk Eğitim Merkezi ve burada sahnelenecek olan “Rumuz Goncagül” adlı oyunla ilgili Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde bir basın toplantısı düzenledi.

Eğitim Merkezi Sahnesi`nin çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptığını ancak çok fazla değerini bulamamış bir mekan olduğunu belirten Savaş; “Bu sanat merkezimizi hem kentimize kazandırmak, hem de tiyatroyu sevdirmek amacıyla elden geçirdik. ‘Rumuz Goncagül`ün  prömiyeriyle seyircimizle kucaklaşmayı ümit ediyoruz” dedi. Savaş Halk Eğitim Merkezi Sahnesi`ni cuma-cumartesi ve pazar günleri olmak üzere kiraladıklarını da ifade etti.

HALK EĞİTİM MERKEZİ BENİM ÇOCUĞUM

Halk Eğitim Merkezi Sahnesi`ne ‘çocuğum` diyen Savaş, “Bu merkezle  çok yakından ilgilendim. Çok özendim.  Şehir Merkezi`nde olduğu için çok farklı bir seyirci potansiyeli ile birlikte olmayı hedefliyoruz. Ulaşım adına son derece kolay olduğundan çevre ilçe ve beldelerden de seyircimiz ile buluşacağımızı umut ediyorum” dedi.

Savaş, sanat politikalarını insanları tiyatroya çekme üzerine oluşturduğunu da belirterek, “Tiyatroya adımını atmamış insanlarımızı tiyatroya çekme adına 2 önemli projeyi hayata geçirmeyi hedefledik. “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı oyunla bunu başardık. Şimdi de ‘Rumuz Goncagül` ile seyircimize ulaşacağız ”dedi.

HEDEF TİYATRO FESTİVALİ

Basın toplantısında, 1. Uluslar arası Tiyatro Festivalini düzenlemeyi hedeflediklerini kaydeden Savaş, “Büyükşehir Tiyatroları olarak büyümek zorundayız. Hedefimiz tüm ilçelerimizde tiyatro oyunlarını sahneye koymak, kadro olarak güçlenmektir” dedi


RUMUZ GONCAGÜL`ÜN KADROSU

Oktay Arayıcı`nın en çok sahnelenen oyunlarından biri olan “Rumuz Goncagül” Nurhan Karadağ yönetmenliğinde sahnelenecek. Müziklerini Timur Selçuk`un, sahne tasarımını Efter Tunç`un ve Işık Tasarımını Yaşar Demirkıran`ın yaptığı oyunda Aysel Yılmaz-Işık Öztorun, Betül Çobanoğlu, Tardu Flordun, Mehmet Çevik, Şafak Karali, Melten Savaş, Veysel Sami Berikan, Ufuk Aşar, Burak Sayar, Hayati Topçuoğlu, Erkan Venedik, Hüseyin Yaman, Çağlar Ertan Nurşah Aykurt ve Nagihan Zengin rol alacak.

TRAJİ-KOMİK OLAYLAR

70`li yıllarda yazılmasına rağmen hala güncelliğini koruyan “Rumuz Goncagül” yalanın doğruyla çarpıştığı, saflığın kurnazlıkla buluştuğu, özentilerin sınır tanımadığı, yokluktan garibanlıktan kurtulmanın çarelerinin arandığı yaşamları traji komik unsurlarla aktarıyor.

Oyunun kahramanlarından İnsaf Hanım, kocası öldükten sonra kızı Gülsün`e zengin bir koca bulmak için çareler aramaya başlar. Tek isteği geçim derdinden kurtulmaktır. Onların yokluktan sıyrılabilmelerinin tek yolu da Gülsün`ün uygun bir koca bulabilmesidir. İnsaf Hanım komşusundan aldığı akılla gazetenin gönül postasına Goncagül rumuzuyla ilan gönderir. Cevap olarak gelecek mektuplar arasından seçimler yaparak en uygun ve en mal mülk sahibi kocayı bulacağını ümit eder.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!