Hacı Bektaş´ta Büyükşehir farkı

Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bektaş Anma Etkinliklerine katılan Alevi hemşehrilerinin ihtiyaçlarını eksiksiz olarak karşıladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Nevşehir´in Hacı Bektaş İlçesinde bu yıl 47.´si düzenlenen Uluslararası Hacı Bektaş Anma Etkinliklerine katılan vatandaşları için yine imkanlarını seferber etti. Geçen yıl 130 kişiyi şenliklere taşıyan, bölgede çadır ve seyyar mutfak kuran Büyükşehir Belediyesi, bu yıl imkanlarının boyutunu genişletti.

ÇADIR YERİNE PREFABRİK
Nevşehir´e bu yıl 4 ayrı cem evine üye 340 kişiyi götüren Büyükşehir Belediyesi, çadır yerine bölgede prefabrike bir konut inşa etti. 45 metre uzunluğunda ve 7.5 metre genişliğindeki prefabrike konutun içine iki adet buzdolabı konuldu. Ayrıca 320 metrekarelik alanın halı döşemesi yapıldı. Alanın dışına ise seyyar mutfak ve tuvalet kuruldu.

SU SORUNU YAŞANMADI
Su sorununa karşın 4 ton pet içme suyu da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye taşındı. Alevi vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi´nin kendileri için sağladığı olanaklar sayesinde şenliklerin tadını doyasıya çıkardı.


Kocaeli kafilesinin rahatlığı için gerçekleştirilen imkanlar diğer kafilelerin dikkatine çekti. Büyükşehir Belediyesi´nin prefabrike konutu, diğer kafilelerdeki vatandaşlar tarafından da sık sık ziyaret edildi.

KONAKLAMA SORUNU OLMAYACAK
Öte yandan şenlikler için yapılan prefabrike konut bundan böyle Kocaeli kafilesinin şenliklerdeki konaklama yeri olacak. Her yıl şenlikler yaklaşırken konaklama sorunu yaşayan alevi vatandaşlar, bundan böyle böyle bir sorunla karşılaşmayacak. Prefabrik yapı diğer aylarda ise Nevşehir Belediyesi tarafından kullanılacak.


Bu arada ilimizdeki Alevi vatandaşlar tarafından bölgede kurulan Büyükşehir Belediyesi Ormanı, Kocaeli kafilesini hayli mutlu etti. Aşık Mahsuni Şerif´in mezarının da bulunduğu 101 dönüm arazi üzerine, geçen yıl 6 bin 300 adet sedir ağacı dikilmişti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!