Görülmeğe Değer Sergi

KO-MEK geleneksel Türk İslam Sanatları sergi görenleri hayran bırakıyor

KO-MEK kursiyerleri Gölcük Sanat Galerisi´nde Geleneksel Türk İslam Sanatları sergisi açtı. Tezhip,ebru,çini ve hat çalışmalarından oluşan 200 eser görenleri hayran bıraktı. Serginin açılışını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KO-MEK kurulduğu günden beri her tarafa ışık yaydığını söyledi.

GEMİŞTEN GELECEĞE
KO-MEK´ te meslek eğitimi kadar sanat eğitimi de yoğun ilgi görüyor. Kendini sanatın herhangi bir alanında geliştirmek isteyen kursiyerler KO-MEK usta öğreticileri tarafından verilen eğitimle yeteneklerini keşfedip sanatın renkli dünyasında emin adımlarla ilerliyor. Türk İslam sanatı olan tezhip, ebru hat  ve çini de KO-MEK çatısı altında hak ettiği yeri buluyor. Bu alanda eğitim alan KO-MEK kursiyerleri Gölcük Sanat Galerisi´nde muhteşem bir sergi açtı. Sergi açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Orhan Merdanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇOK BEĞENDİ
Serginin açılışını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KO-MEK´in kurulduğu günden beri her tarafa ışık yaydığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Karaosmanoğlu, çeşitli nedenlerden dolayı kendini geliştirememiş olan vatandaşlar için ücretsiz gerçekleştirdikleri KO-MEK kurslarının da bu önemin bir işareti olduğunu kaydetti. 2006-2007 eğitim döneminde 25 bin kursiyere eğitim verdiklerini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, KO-MEK sayesinde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatların da yeniden hayat bulduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu sergininin açılışını gerçekleştirdi. Eserleri büyük bir beğeni ile izleyen Başkan Karaosmanoğlu, özelikle farklı tekniklerle yapılan Ebru çalışmalarını uzun uzun inceledi.

EBRU YAPTI
Birbirinden güzel Türk İslam Sanat eserlerinin  yer aldığı Gölcük sanat galerisinde ebru gösterisi de yapıldı. Usta Öğretici Zeynep Orhan tarafından gerçekleşen ebru gösterisi  izleyenleri büyüledi. Renklerin su üzerinde oluşturduğu bu büyülü sanat dalına başkan Karaosmanoğlu da katıldı. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, battal ebru tekniğinin üzerine lale figürü oluşturarak hünerini gösterdi.

Birbirinden güzel 200 eserin yer aldığı sergi 21 Mayıs Pazartesi gününe kadar izlenebilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!