Gölcük`e doğalgazda ilk kazma Mayısta vuruluyor.

Kış girmeden Gölcük`e doğal gaz götürmek için çalışmalarına hız veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, önceki gün (Pazartesi) konuyla ilgili olarak Gölcük`te bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gölcük Büyük Kongre Sarayı`nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ev sahipliği yaparken, konuşmacı olarak İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, İdari ve Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Muvaffak Çiğ, Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun ile bölüm müdürleri katıldı. Toplantıya ayrıca izleyici olarak Değirmendere Belediye Başkanı Hasan Özer, Halıdere Belediye Başkanı Adnan Küçüközer, Yazlık Belediye Başkanı Sabahattin Ersoy, İhsaniye Belediye Başkanı Ahmet Levent, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve 1000`in üzerinde vatandaş katıldı.

BAŞKANIN MESAJINA ALKIŞ

Toplantıda bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, doğalgazın ilçelerine gelecek olması nedeniyle büyük bir rüyanın gerçekleşeceğini söyledi. Ellibeş, Gölcük`ün doğalgaza kavuşması için büyük çaba sarf eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu`na Gölcük halkı adına teşekkür etti. Ellibeş`in, “Başkan Karaosmanoğlu bana, ‘Kasım ayında Gölcük doğalgazı yakacak. Bu müjdeyi Gölcük halkına verebilirsin`  dedi” şeklindeki sözleri ise salondan büyük alkış aldı.

İLK KAZMA MAYIS AYINDA
 “Böyle büyük bir kalabalığı görünce Gölcük`ün doğalgaza ne kadar ihtiyacı olduğunu anlıyorum” diyerek sözlerine başlayan İZGAZ Genel Müdürü Erdoğan da, göreve geldiklerinde ilk işlerinin tüm kente doğalgaz vermek için projeler çizmek olduğunu söyledi. Erdoğan, “Başkan Karaosmanoğlu`nun büyük katkılarıyla çalışmalarımıza start verdik. Öncelikli olarak kalıcı konutların doğalgaz ihtiyacını karşıladık. Şimdi sırada Gölcük, Değirmendere, Yazlık, İhsaniye ve Halıdere beldeleri var. 1. Etap olarak adlandırdığımız bu çalışmaların ihalesini 31 Mart tarihinde yaptık. Önümüzdeki haftalarda kamu ihale kanunu yasalarına göre bu ihalemizi sonuçlandırıp, Mayıs ayının başında Gölcük`te ilk kazmayı vuracağız. Sizlere doğalgaz vermek bizler için gurur verici bir olay. Sizlerin bir Allah razı olsun demeniz bize yeter” dedi. Gölcük`te bir irtibat bürosu açtıklarını da hatırlatan Erdoğan, fatura ödemek için vatandaşın İzmit`e gelmesine gerek kalmayacağını ifade etti.

NİSAN –EKİM ARASI TAHRİP BEDELİ ALINMAYACAK
İZGAZ İdari ve Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Muvaffak Çiğ da, doğalgaz fiyatları, abonelik bedelleri ve bağlantı ücretleri hakkında bilgiler vererek, beldelerde yaşayan vatandaşların abone olabilmeleri için belediye başkanlarıyla birlikte belirleyecekleri günlerde abonelik işlemlerini yapacaklarını söyledi.

İZGAZ Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun ise, İZGAZ Yönetim Kurulu kararıyla, alt yapı çalışmalarında doğalgaz abone bağlantılarını özendirmek amacıyla 1 Nisan– 30 Ekim tarihleri arasında vatandaştan abone zemin tahrip bedeli alınmayacağını söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!