Gölcük yeniden yapılanıyor

Gündüz Bakımevi ile Toplum Merkezi Bakan Pepe tarafından hizmete açıldı

Marmara Depremi`nden sonra yeniden yapılanan Gölcük`te iki binanın açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, " ilin her köşesi ile kalkındığını " söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyle Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise gelişen çağ ve artan nüfus nedeniyle hizmetin farklılaştığını beliterek, belediyecilik anlayışına çağ atlattıklarını ifade etti.

GÖLCÜK YENİDEN YAPILANIYOR
Gölcük Belediyesi tarafında yaptırılan Gündüz Bakımevi ve Kreş ile Toplum Merkezi`nin açılışı için bir tören düzenlendi. Törene Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, Kocaeli Vali Yardımcısı Necmettin Kalkan, çevre belediye başkanlarının yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fikri Işık  ve vatandaşlar ilgi gösterdi.

ELLİBEŞTEN
Törende ilk konuşmayı yapan ev sahibi Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş binaların yapımı konusunda Başbakanlık Proje Uygulama Birimi`nden yardım aldıklarını ifade etti. Ayrıca Avrupalı vatandaşlardan sağlanan krediyle binalarının yapımının tamamladığını dile getiren Başkan Ellibeş, deprem sonrası yeniden yapılandırılan Gölcüğün ihtiyaçları arasında yer alan iki binanın büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini söyledi.

“HİZMET AŞKIYLA ÇALIŞIRIM”
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış ise bir bürokrat gibi değil Gölcüklü bir vatandaş olarak konuşmasına başladı. Kocaeli`nde ve Gölcük`te yapılan çalışmalarla gözünün arkada kalmadığını belirten Barış, “Yapılacak olan tüm çalışmalarda dün olduğu gibi bugünde hizmet aşkıyla çalışmaya hazırım” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasında sosyal belediyecilik anlayışına değindi. Başkan Karaosmanoğlu, “Sosyal belediyecilik anlayışını ülkemizde ilk kez uygulayan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`dır.  AK Parti iktidarıyla birlikte bu anlayış tüm ülkeye yayılmıştır. Bugün burada açılışını yaptığmız iki bina bunun en güzel örneğidir. Belediyecilik anlayışı artık çağ atlamıştır. Yaptığımız hizmetlerde bu görülmektedir. Bir örneği buradadır. Emeği geçenlere teşekkür eder ve siz Gölcüklülere de hayırlı olsun” şeklinde konuştu.


 
BÜYÜKŞEHİR OLMANIN MEYVELERİ
Geçmişten ders ve ibret alınmasını gerektiğinin altını çizen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ders almasını bilmeyenlerin sonunun kötü olacağını söyledi. Kocaeli`nin her köşesinde insanların Büyükşehir olmanın meyvelerini yediğini belirten Pepe, “Kocaeli yıllar sonra hem hizmet anlayışı ile hem verilen hizmet ile çağ atlamıştır. Bu kent köyü, kasabası, ilçe ve kent merkezi ile bir bütün olarak kalkınma hamlesi başlatmıştır. Bu hamle kentimize ve insanımıza çağdaşlığı, insanlığın nimetlerini beraberinde getirecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Osman Pepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, her iki binayı hizmete açtı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!