Gölcük sanatseverlerin 2. adresi olacak

Sanat Galerisi ve Kültür Merkezi gün geçtikçe yükseliyor

Gölcük`e “Donanma kenti” kimliğinin yanı sıra “kültür kenti” etiketini vermek için büyük çaba gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, söz konusu çabasının ilk adımını ilçe merkezine yaptığı sanat galerisi ile atmaya hazırlanıyor.

SANATSEVERLERE 2. ADRES
Merkez Mahallesi Amiral Sağlam Caddesi yanında bulunan galerinin inşaatı bitme noktasına geldi. Önümüzdeki ay sonuna kadar tamamlanması planlanan inşaatta halen ince işler yürütülürken, Gölcük Sanat Galerisi`nin hayata geçmesiyle sanat severler, İzmit merkezin ardından ikinci bir adrese daha kavuşmuş olacak.

GALERİDE NELER VAR?
Zemin artı bir kat olarak inşa edilen galerinin zemin katı 800, terası ise 200 metrekare sahip. Galeri içinde sergi holleri, el emeği atölyeleri, çok amaçlı salon, kadınlar kahvesi, internet kafe ve eğitim salonu bulunacak. Çelik konstrüksiyon ve betonarme olarak yapılan galeri inşaatı tamamlandığında, aynı zamanda modern bir mimari örneği de ortaya çıkmış olacak.

KÜLTÜR ATAĞININ 2. HAMLESİ
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi`nin Gölcük`teki ikinci kültür hamlesi olan Şirinköy Kalıcı Konutları`ndaki kültür merkezi inşaatı da yükselmeye başladı. Temeli geçen ay atılan merkez içinde, vatandaşların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak için 500 kişilik çok amaçlı salon, 150 kişilik tiyatro salonu ile çeşitli kurs mekanları yer alacak.

OTOPARK DA YAPILACAK
6 ay içinde tamamlanması planlanan kültür merkezi, 2.5 dönüm arazi üzerine yapılacak. İç dizaynında ahşap malzeme kullanılacak olan merkezin yanında ayrıca bir de otopark inşa edilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!