Göçmenlere Pasaport bürosu

Büyükşehir Belediyesi ayda 1 gün büro tahsis edecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Rusko Georgiev`i makamında kabul etti. Ziyarette Kocaeli`nde bir temsilcilik açmak istediklerini söyleyen konuk başkonsolos, Şeker`den

Büyükşehir Belediyesi ayda 1 gün büro tahsis edecek.



Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Rusko Georgiev´i makamında kabul etti. Ziyarette Kocaeli´nde bir temsilcilik açmak istediklerini söyleyen konuk başkonsolos, Şeker´den yer istedi. Başkan Vekili İlyas Şeker de idari işler bürosunu önerdi.

BALTÜRK YÖNETİCİLERİYLE ZİYARET

İlimizde yaşayan ve çifte vatandaşlık hakkı bulunan Türklerin pasaport işlemleriyle ilgili sorunları çözmek amacıyla Kocaeli´ne gelen Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Rusko Georgiev, bugün Büyükşehir Belediyesi´ndeydi. Kısa adı BALTÜRK olan Balkan Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Muhsin Moralı, Dernek Genel Başkan Vekili İsmail Eke, Dernek Genel Sekreteri Harun Eneç ve Türkiye´de bulunan Bulgaristanlı öğrencilerin temsilcisi Nazife Ahmetova ile birlikte Başkan Vekili İlyas Şeker´i ziyaret eden Georgiev, talebini aktardı.



“YER TALEP EDİYORUZ”
Kocaeli ve çevresinde yaşayan vatandaşların pasaport sıkıntılarına çözüm aradıklarını söyleyen Georgiev, “1990 yılından sonra Türkiye´ye göç eden vatandaşlarımız pasaport işlemleri için İstanbul´da çeşitli sorunlar yaşıyor. Bu sorunları çözmek amacıyla Kocaeli´nde bir temsilcilik açmak istiyoruz. Ayda bir gün buradaki vatandaşlarımızın pasaport başvurularını burada kabul etmek istiyoruz. Bu nedenle sizden bir yer talep ediyoruz” dedi.



ŞEKER YER GÖSTERDİ
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu´nun da hazır bulunduğu ziyarette söz alan Başkan Vekili İlyas Şeker ise Bulgaristan´dan ilimize göç eden vatandaşlarımızın faaliyetlerine her zaman katkıda bulunduklarını ifade etti. “600 yıllık mirasın bir parçaları olarak her zaman dost kalacağız” diyen Şeker, konuk başkonsolosun yer talebine cevaben, İdari İşler Müdürlüğünün büro olarak kullandığı Vakıfbank ATM yanındaki yeri gösterdi. Söz konusu büroyu prensipte kabul eden Georgiev´e Şeker, ziyaretin sonunda İzmit Saat Kulesi maketi, pişmaniye, ve belediye çalışmalarını anlatan broşür hediye etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!