Genç bilimcilere Körfez turu

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi`nin sempozyumuna katılan genç bilim adamlarını tekneyle gezdirdi

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi´nde düzenlenen “Genç Girişimciler” sempozyumuna katılan bilim adamlarına Körfez turu yaptırdı. Atatürk Vapuru ile çıkılan Körfez turunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, genç bilim adamlarına hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi.

21 PROJEYİ ANLATTI
Türkiye´nin çeşitli üniversitelerinden Kocaeli Üniversitesi´nde düzenlenen sempozyuma katılan genç bilim adamları, Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile yorgunluk attı. Yaklaşık 100 genç bilim adamı, sempozyum sonrasında Atatürk Vapuru ile Körfez turu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, gezi sırasında hayata geçirilen projeler hakkında genç bilim adamlarına bilgi verdi. Göreve geldikleri günden biri bilim dünyası ile birlikte hareket ettiklerini, Türkiye´de bir ilke imza atarak, 5 üniversiteyi aynı proje çatısı altında buluşturduklarını anlatan İlyas Şeker, “Çeşitli üniversitelerimizle 21 projemiz var. Bir bölümü hayata geçti, bir bölümünün çalışması sürüyor” dedi.

EĞİTİMİN ÖNEMİ
Hem yatırımcı, hem de sosyal projeleri bilim dünyası ile birlikte yaptıklarını belirten İlyas Şeker, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimi teşvik amacıyla büyük bir hamle yaptık. Başarılı öğrencilere otomobil, bisiklet gibi ödüller veriyoruz. Okullara ekonomik desteğimiz oluyor. Öğrencilere burs verip, ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bu ülkenin eğitimli, araştıran genç beyinlere ihtiyacı var. Bu ülke gelişmiş ülkelerle yarışabilecek düzeye gelmesi için, bizim bilim ışığında çalışmamız, bilime destek vermemiz gerekir. Yerel yönetim olarak bunu elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Kocaeli Üniversitesi´nden Kenan Keleş de yaptığı, yapılan sempozyum hakkında bilgi verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!