Genç bestecilere büyük alkış

Sanat müziğinin genç yetenekleri, eserleriyle Kocaelililer´in karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Topluluğu, pazartesi akşamı yine muhteşem bir konser verdi. Şef İnci Yaman yönetimindeki Geleneksel 1. Dönem Türk Sanat Müziği Genç Besteciler Konseri`nde, hem klasik eserler hem de TSM`nin yeni bestecilerinin eserleri seslendirildi.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen ve Kocaelililerin büyük ilgi gösterdiği konser sonunda tüm sanatçılar izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. İki bölüm halinde yapılan konserin birinci bölümünde solo ve koro eserlere yer verildi. İkinci bölümde ise konuk bestecilerin eserleri seslendirildi. Genç bestecilerin konserine davet edilen TRT İstanbul Radyosu ses sanatçıları Kemal Caner, Erol Köker, Talat Er, Teoman Volkan ve Mehmet Özkaya da birbirinden güzel eserleri seslendirerek izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

SANATÇILARA PLAKET
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, konserin sonunda genç bestecilere ve merhum Bülent Türkeli`nin eşi Necla Türkeli`ne çiçek ve teşekkür plaketi verdi. Burada kısa bir konuşma yapan Karaçorlu, “Sanatçılar Allah`ın değerli yeteneklerle yarattığı insanlardır. Sanatçılar bizim duygularımızı, bizlerin adına en güzel şekilde seslendiren insanlardır. Bizi bir düzlemde birleştiren sanatın güzel sıcaklığını bizlere yaşatan herkese teşekkür ederim” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!