“Geçit Yok” ilk kez Türk sahnelerinde

Kocaeli Şehir Tiyatroları´nın genç ekip, ilk oyununda bir ilke imza atıyor

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde kurulan İzmitli genç oyuncular, ilk oyunlarını 23 Kasım tarihinde Oda Tiyatrosu`nda sahneliyor. Bir ilke imza atan genç ekip, İrlandalı yazar Conor McPhearson dünyanın bir çok yerinde kapalı gişe oynayan “Geçit Yok” adlı eserini Türkiye`de ilk kez sahneye koyacak.

GENÇ EKİBİN İLK OYUNU
İrlandalı genç yazarı baş yapıt yazarları arasına taşıyan eseri, ilk kez 1999 yılında İngiltere`de sahnelendiğinde kapalı gişe oynamıştı. İngiltere`de adeta seyirci rekoru kıran oyun, ilk kez Türkiye`de sahnelenecek. Emre Koyuncu`nun çevirip, yönetmenliğini yaptığı oyunda, Şehir tiyatroları`nın genç sanatçıları Serhat Güzel, Nuri Karadeniz, Erdem Irmak, Volkan Yosunlu ve Nurcan Turhal görev alacak. Genç sanatçıların ilk oyununun prömiyeri 23 Kasım akşam saat 20.00`de Oda Tiyatrosu`nda gerçekleştirilecek.

İLKLER BİR ARADA
Yeni sosyal gerçekçilik akımıyla çağdaş tiyatroda çığır açan yazarların önde gelen isimlerinden İrlandalı genç usta yazar Conor Mc Phearson ülkemiz seyircisiyle ilk kez İzmit`de buluşmuş olacak. Ayrıca genç sanatçılar ilk oyunlarını bu oyunla sahnelemiş, Oda Tiyatrosu Sahnesi`de bu oyunla ilk kez kullanılmış olacak. Kısaca bu prömiyer ile ilkler gerçekleşecek. İzmit Şehir Tiyatroları`nda yetişen genç ekibin ilk deneyimi Oda Tiyatrosu`nda seyirci ile buluşurken, Kocaeli halkı genç ekibi değerlendirme olanağı bulacak.

İNSANLARIN İÇİNDEKİ GÜZELLİKLER
Oyunda toplumsal koşulları göz önünde bulundurarak aramızda yaşayan sıradan insanların, sıradan öyküleri ele alınıyor. İlk bakışta kaba saba görünen insanların, yalnız yaşamlarının içinde saklı duran güzelliklerin anlatıldığı oyunda, kaybolmuş ümitler, korkular yüzünden yapılmış hatalı tercihler ve sevgi arayışı, yazarın gözü ile sahneye konuluyor. İlk oyununu sahneleyecek olan genç ekip, bundan sonraki oyunlarda çağdaş metinleri sahneleyerek, tiyatronun genç yüzü olmayı hedefliyor.

ONLAR İÇİMİZDEN BİRİ
Genç ekipteki tüm oyuncular, yıllardır İzmit`te bir çok oyunda emeği olan, konservatuarlardan mezun olur olmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları`na gelmiş genç sanatçılardan oluşuyor.  Her koşulu göze alarak tiyatro yapmak isteyen genç ekip, sözleşmeli olarak Büyükşehir Belediyesi`nin Şehir Tiyatrosu`nda görev yapıyor. Tiyatro yönetimine müracaat ederek, ilk oyunlarını sahneleme isteği kabul edilen ekip, sahnede kalıcı olmak niyetinde.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!