Gece yarısı tuzlama çalışması

Şehrin üst bölgelerindeki kara noktalar buzlanma tehlikesine karşı bir kez daha tuzlandı

Kocaeli`nde havalar güneş açtı, ancak kar yağışının neden olduğu sorunlar henüz ortadan kalkmadı. Güneşle birlikte baş gösteren don ve buzlanmaya karşı, Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı ekipler cumartesi gecesi yine görev başındaydı.

HANGİ NOKTALARDA?
Ana yolların açık olmasına karşın, gece yarısı hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düşmesi nedeniyle şehrin tepe bölgelerinde bir kez daha tuzlama yapıldı. Bu amaçla 7 ayrı ekip oluşturulurken, kar yağışı ve buzlanmanın yoğun olarak görüldüğü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi`nin bulunduğu Umuttepe Kampusu ile Gündoğdu Kalıcı Konutları, Yuvam Turgut Konutları, Irak Konutları, Radar yolu, Şirintepe Çamlık yolu ve şehrin ana güzergahlarında, buzlanma yapan veya yapması beklenen noktalar sabaha kadar tuzlandı.

OTOMATİK TUZLAMA
24 saat boyunca vardiya sistemi ile görev yapan Büyükşehir ekipleri tuzlama çalışmalarını, geçen yıl yaz aylarında satın alınan yeni araçlarla otomatik olarak gerçekleştirdi. Bu sayede yollar kısa sürede hem kısa sürede hem de daha etkili bir şekilde tuzlanırken, Fen İşleri Daire Başkanlığı`na ait iş makineleri, şehir merkezinde kar yağışı ve kapalı yol bulunmadığı için, köy yollarında devam eden kar temizleme çalışmalarına katılmak amacıyla Köye Hizmet Daire Başkanlığı`nın emrine verdi.

 

KARLAR KALDIRILIYOR
Öte yandan gece boyunca tuzlama yapan Büyükşehir ekipleri, gündüz saatlerinde de D-100 Karayolu, Yürüyüş Yolu ve şehir merkezinde yol kenarlarında biriken kar ve çamurları kaldırma çalışmalarını yürüttü.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!