Gebze´yi sel almayacak

Yağmur sularından en çok etkilenen 3 mahalleyi gezen Başkan Karaosmanoğlu, sorunların bir bir çözüleceğini söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze`nin en çok sele maruz kalan 3 mahallesinde incelemelerde bulundu. Muhtarların şikayetlerini yerinde dinleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu sorun elbet tarih olacak” dedi.

MUHTARLARLA BİRLİKTE
Bölge muhtarlarının daveti üzerine gerçekleşen incelemelerde Başkan Karaosmanoğlu`na, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, İSU Genel Müdür Yardımcısı Fatih Yürük ve Büyükşehir yöneticileri de eşlik etti. İlk olarak Abdi İpekçi Mahallesi`ne giden Başkan Karaosmanoğlu, aynı zamanda Gebze Muhtarlar Derneği Başkanı olan muhtar Ömer Keskin`le mahalleyi dolaştı.

VATANDAŞLARI DİNLEDİ
Başkan Karaosmanoğlu`nu karşılarında gören vatandaşlar sıkıntılarını, “Her yağmur sonrasında afet yaşıyoruz. Bölgemizin alt yapısında önemli eksiklikler var. Yağmursuyu ve kanalizasyon sorunları için çözüm bekliyoruz” şeklinde özetlerken, muhtar Keskin de Ayazma Caddesi Ethem Paşa Camii mevkiinde üst kısımlardan gelen suların biriktiğini ifade etti. 

“TEK TEK ÇÖZECEĞİZ”
Sorun, şikayet ve istekleri yerinde gören ve dinleyen Başkan Karaosmanoğlu ise Büyükşehir ekiplerinin bölgede dere ıslahı çalışmalarına başladığını hatırlattı. “Bir taraftan dereleri ıslah ediyor, diğer taraftan yağmur suyu hattı çalışmalarını yürütüyoruz. Kanalizasyon konusundaki eksiklikleri de tamamlıyoruz” diyen Karaosmanoğlu, Gebze`deki alt yapı sorununun büyüklüğünü bildiklerini, tüm sorunları bir plan dahilinde tek tek ortadan kaldıracaklarını anlattı.

SIRA SÖĞÜTLER VE İSTASYON
Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler daha sonra Sıra Söğütler Mahallesi`ni muhtar Önder Baysal, İstasyon Mahallesi`ni ise muhtar Mehmet Keskin`le birlikte gezdi. Çevre sakinlerinin de katıldığı incelemelerde Başkan Karaosmanoğlu sık sık İSU yetkililerinden bilgi aldı, ilave çalışmalara da bir an önce başlanmasını istedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!