Gebze´ye kalıcı yatırım sözümüz var

Hemşehri derneklerini ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, ilçede ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi

Haftanın bir gününü Gebze`deki makamında ve Gebzelilerin arasında geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, halkın sorunlarını ilk ağızdan dinleme geleneğine burada da devam ediyor. Vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde Büyükşehir Belediyesi`nin Gebze`de yaptığı yatırımları dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “En büyük ilçemize kalıcı yatırım sözü verdik. Bu sözleri yerine getireceğiz” dedi.

KALICI ESERLER İÇİN
Başkan Karaosmanoğlu geçen hafta içinde “sokaktaki adamın” dışında Gebze`de bulunan çeşitli hemşeri derneklerini de ziyaret ederek dertlerini dinledi. Karaosmanoğlu, Gebze`de ilk olarak Elazığlılar Derneği`ni ziyaret etti. Burada dernek üyelerinin Büyükşehir Belediyesi yatırımları hakkındaki sorularını yanıtlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Gebze`nin sorunu çok. Bu sorunları çözmek için planlı ve programlı bir şekilde çalışıyoruz. Yaptığımız işi de göz boyamak adına yapmıyoruz. Çekilen sıkıntılara belirli yerlerde bizler de sıkıntı eklediğimizin farkındayız. Ancak, projeler tamamlandığında çekilen sıkıntılar unutulacak, ortaya güzel ve kalıcı eserler çıkacaktır” dedi.

“İSRAFIN ÖNÜNE GEÇTİK”
Başkan Karaosmanoğlu, ilçedeki alt yapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydederek, “Ragıp Demirkol Bulvarı`nda ortak bir çalışma başlattık. Tamamen alt yapısı bitmeden üst yapıya geçmiyoruz. Bu tip uygulamalarla korkunç bir israfın da önüne geçmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

İKİNCİ DURAK RİZELİLER
Başkan Karaosmanoğlu`nun bir sonraki durağı Rizeliler Derneği oldu. Burada Gebze`nin çevre sorunlarına değinen Başkan Karaosmanoğlu “Gebze`deki derelerimiz pislik yuvalarına dönüşmüş. Pis sular denize arıtılmadan direkt olarak akıyor. Bunun mutlaka önüne geçmeliyiz. Bu nedenle bütün dereleri ıslah etmek için çalışma başlattık. Dereleri ıslah ederken arıtma tesislerini de devreye sokacağız. Çevreye gerekli önemi ve desteği vererek, Gebze`nin çevre ile ilgili sorunlarını tek tek çözeceğiz” ifadesini kullandı.

FERİBOT YOLU İHALEYE ÇIKIYOR
Eskihisar feribot yolunda yaşanan yoğun trafik sıkışıklığına dikkat çeken bir vatandaşın sorusu üzerine Başkan Karaosmanoğlu, “Bölgede sorun büyük. Bunun farkındayız. Bu amaçla hazırladığımız köprülü kavşak ihalesi ile önümüzdeki cuma günü Büyükşehir Belediyesi`nde yapılacak. Feribot yolunda hem tıkanmaları önleyeceğiz, hem de bölgenin ışıklandırmasını da yapacağız” açıklamasını yaptı.

“GELECEĞİ PLANLAMAK”
Başkan Karaosmanoğlu, son olarak Şenkayalar Yardımlaşma Derneği`ni ziyaret ederek vatandaşların alt yapı ile ilgili şikayetlerini dinledi. Alt yapı hizmetlerinin belediyeciliğin en zor tarafı olduğunu aktaran Başkan Karaosmanoğlu, “Eskiden belediye başkanları alt yapıdan korkar, direkt üst yapı ili ilgilenirlerdi. Ancak biz bu hataya düşmüyoruz. Vatandaşı rahatsız edeceğini, yapılan yatırımın görülmeyeceğini de bilsek, geleceğimizi planlamak adına bunu yapmak zorundayız. Biraz zahmet çekeceğiz. Ama bu bizim 30-40 yıl rahat etmemizi sağlayacak” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!