Gebze´nin çehresi değişiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti teşkilatı ile vatandaşlara, Gebze`de yaptıkları çalışmaları sinevizyon gösterisi ile tanıttı. Gebze`yi yaşanabilir bir yer haline getirmek istediklerini belirten Karaosmanoğlu, bunun zaman alacağını ifade etti.

NANKÖR YATIRIM
Gebze Belediyesi Kültür Sarayı`nda gerçekleştirilen hizmetlerin tanıtımı toplantısına, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Karaosmanoğlu, yatırımları anlatırken, 2005 yılı içinde Gebze`ye 60`a yakın proje ürettiklerini ve bunları hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi. Gebze`de 500 kilometreden fazla su ve kanalizasyon şebekesi döşeyeceklerini belirten Karaosmanoğlu, “2006 yılında sarkacak projeler için tahmini olarak 150 trilyon lira harcama yapacağız. Yaptığımız bu yatırımlar siyasette nankör yatırımlardır. Çünkü toprağın altındadoır ve çabuk unutulur. Ama olsun, biz buna razıyız” dedi.

ÇÖPTEN GAZ ÜRETİLECEK
Altyapı çalışmalarında pahalı olmasına karşın son derece kaliteli borular kullandıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, Körfez`in temiz tutulması için Dilovası ve Gebze`ye de mutlak surette arıtma tesisi kuracaklarını söyledi. Arıtma tesislerinin pahalı olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, belediye bünyesindeki 8 arıtma tesisinin aylık çalışyma maliyetinin 2.5 trilyon lira olduğunu dile getirdi. Konuşmasında Gebze`nin çöp deponi alanına değinen Karaosmanoğlu, “Dilovası çöp alanında gaz üretmeyi planlıyoruz. Çalışmalar sürüyor” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu, ilçenin çehresinin değişmeye başladığını söyledi. Karaosmanoğlu, “Yapılan hizmetler yavaş yavaş vatandaşa yansıyor. Gebze yaşanabilecek yer olacak ama biraz zaman alacak” sözleri ile yıllarca hizmet verilmediğini dile getirdi.

KATILIM YÜKSEK OLDU
Toplantıda konuşan AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur ise yapılan hizmetlerin ekip ruhu ile hareket edilerek yapıldığını söyledi. Etkinliği Gebze Belediye Başkanvekili Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Dr.Faruk Taşçı, İl Genel Meclis Başkanı Nevzat Gülmen`in yanı sıra belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, AK Parti ilçe ve belde teşkilatlarından başkan ve yöneticiler, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

GEBZE`YE YATIRIMLAR
Osmangazi Tren İstasyonu yanı köprü çalışması. Çalışma şu aşamada Marmaray Projesi ve kamulaştırma sorunları yüzünden durdu.
Arapçeşme`deki çöp sahası ıslah edildi. 2006`da Dilovası`nda çöp deponi alanının yapımına başlanacak.
Gebze Belediyesi`ne devredilen Kültür Merkezi ihale aşamasında. 10 trilyon gider öngörülüyor.
Darıca – Eskihisar feribot kavşağına tünel geçişli yonca kavşak çalışması yapılacak. Sapakta trafik dört yöne de durmaksızın akacak.
Tatlıkuyu Köprüsü`nün güney ayağında kavşak çalışmasına başlandı. Kuzey yönünde ise kamulaştırmadan ötürü problem yaşanıyor.
Gebze – Çayırova, D-100 Güney toplama yolunun yapımı sürüyor.
Gebze – Çayırova, D-100 Kuzey yolunda teretuar çalışması devam ediyor.
Omtaş Fabrikası önüne üst geçit yapılıyor. Çayırova – TEM bağlantı yoluna iki adet üst geçidin ihalesi yapıldı.
Gebze Şehirlerarası ve şehir içi otobüs terminali için 2-3 parselde kamulaştırma yapıldıktan sonra projeye başlanacak.
Hal binası ve buzhane proje aşamasında.
Gaziler ve Beylikdağı rekreasyon düzenlemeleri proje aşamasında. Beylikdağı`nda 200-250 dönümün eğitim kampusü olarak ayrılması
düşünülüyor.
Eşref Bitlis Parkı kentsel dönüşüm çalışması ihale aşamasında.
Hünkar Çayırı rekreasyon çalışması proje aşamasında
Eskiçarşı kentsel tasarım çalışması proje aşamasında
Metin Oktay Stadı yanı toprak saha ve Beylikbağı toprak saha suni çim, aydınlatma ve çevre düzenlemesi ihale aşamasında
İkisi tünel 53 kavşak yapılacak.
Köylerin tamamına su temin edilecek.
Beylikbağı`na 10 bin metreküplük su deposu yapılacak.
Darıca sahili kentsel tasarım proje aşamasında
Eskihisar kalesi ve sahili çalışması proje aşamasında
Dilovası sahili çalışması proje aşamasında
Dilovası`nda çöp deponi alanı ihale aşamasında