Gebze´den Engin Noyan geçti

Müzisyen yazar Noyan, kültür merkezinde Gebzelilerle sohbet etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin Ramazan ayı nedeniyle ilçe ve beldelerde düzenlediği sohbet etkinlikleri devam ediyor. Etkinliklerin önceki akşamki konuğu müzisyen yazar Münib Engin Noyan oldu. Gebze Kültür Merkezi´nde “Ramazan ve Kur´an” konulu sohbet gerçekleştiren Noyan, her zaman olduğu gibi yine büyük ilgi gördü. Noyan´ın sohbetini Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan´ın yanı sıra belediye ve siyasi parti yöneticileri de takip etti.

ELEŞTİRİ DE YAPTI
Saat 22.00´de kürsüye çıkan Noyan, tarzı, farklı anlatımı ve hitabet yeteneği ile Gebzelilere farklı bir Ramazan akşamı yaşattı. Noyan´ın sohbetinde, Müslümanların Kur´an´ı-Kerim´e genel yaklaşımları konusundaki eleştirileri dikkat çekti. Kur´an´ı tozlu raflara koyduğumuzu ve orada unuttuğumuzu söyleyen Noyan, “Bize hayat reçetesi olarak gönderilen Kur´an´dan uzaklaştık. Açıp bakmadığımız çok günlerimiz oluyor” dedi.

KUR´AN HAYAT REHBERİ
Kur´an´ı “hayat rehberi” olarak seçmemiz gerektiğini söyleyen Noyan, en önemli unsurun onu anlamak olduğunu kaydetti. “Biz onu anlamaya çalıştığımızda o bize daha çok yaklaşacaktır” diyen Noyan, “Günde bir ayeti okuyup anlamamız bile yeterli” değerlendirmesini yaptı.
Engin Noyan sohbetinde ayrıca Ramazan ayının iyi değerlendirilmesi gerektiğini de ifade etti. Noyan, “Ramazanı değerli kılan Kur´an´ın bu ayda inmesidir. Ramazan Kur´an´ı Kerim sayesinde şereflenmiştir” diye konuştu.

ÇİÇEK VE SAAT KULESİ
Yaklaşık bir saat süren sohbetin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür, Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü Nebi Güdük, Engin Noyan´a Kocaeli´nin sembolü olan saat kulesi maketi hediye ederken, AK Parti Gebze Meclis Üyesi Nedim Avcı da çiçek verdi.

İÇTEN DAVRANIŞ
Engin Noyan kendisini dinlemeye gelen vatandaşlarla ayaküstü sohbet etti. Vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaşan ve aynı içtenlikle cevap veren Noyan, gelecek Ramazan´da da yine Kocaelililerle olmak istediğini söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!