Gebze´de özlem bitiyor

Büyükşehir`in sahip çıktığı kültür merkezi inşaatında çalışmalar bitmek üzere

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilçe ve beldelerine yönelik kültür merkezi atağını sürdürüyor. İlin her köşesinde kültür merkezleri inşa eden Büyükşehir, yıllarca kaderine terk edilen Gebze Kültür Merkezi inşaatına da tüm hızıyla devam ediyor. Kültür Bakanlığı tarafından yapımına başlanan Gebze Kültür Merkezi ilgisizlik nedeniyle yarım bırakıldı. Gebze´nin önemli bir eksiğini kapatacak olan inşaata ise Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Büyük bir hızla çalışmalara başlayan  Büyükşehir Belediyesi merkezdeki çalışmalarını neredeyse tamamlamak üzere.

BAŞKANLIK BLOĞU´NDA SON RUTUŞLAR
Gebze Kültür Merkezi, Başkanlık ve Kültür Bloğu olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Başkanlık Bloğu´nun dış cephe kaleston uygulaması tamamlandı. Cumba altları ve pencere merkezlerinin dönülmesine ise devam ediliyor. Ayrıca bina içindeki seramik kaplama ve yer döşemelerinin yapımı da sürüyor. Çalışmalar kapsamında asma katın alçı kapmaları ile mermer denizlik ve paramet uygulamasına geçildi. Başkanlık katında kısa süre içinde boya işlemine geçilecek.

İÇ DEKORASYONU İHALE AŞAMASINDA
Kültür bloğunu oluşturan ikinci kısım inşaatının silikon cephe uygulaması ise tamamlandı. Bloğun çatı kısmı kaplaması ile giriş markiz üzeri kaplaması da bitirildi. Kültür Bloğu içinde yer alan Tiyatro ve Meclis Salonu´nun iç dekorasyonu ihale aşamasına geldi. Birinci kat fuaye geçişlerinin de tuğla duvar imalatı tamamlandı. Kültür bloğunun bodrum kat mahallerine geçişi  bitirildi.  Kültür bloğu giriş merdiveninin (ön cephe) betonu atıldı.

OTOPARK HAZIR
Öte yandan 70 araçlık otopark inşası neredeyse tamamlanmak üzere. Çalışmaların hızlı devam etmesi ise Gebzelileri oldukça mutlu ediyor. Gebzeliler yıllarca atıl durumda bekleyen kültür merkezlerine kısa süre içinde kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!