Gebze modern ilçe yolunda ilerliyor

İlçenin cadde ve sokaklarındaki Büyükşehir çalışmalarını denetleyen Başkan Karaosmanoğlu,

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Gebze´de incelemelerde bulunarak yapılan çalışmaları denetledi. Gebze´nin üç yıl önceki haline dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “kararlılıkla başladığımız hizmet atağı sayesinde Gebze modern bir ilçe olma yolunda ilerliyor” dedi.

CADDE ESNAFIYLA SOHBET
Sabahın erken saatlerinde Gebze Beylikbağı Mahallesi Yaşar Doğu Caddesine giden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafında yapılan yol, asfalt ve kaldırım çalışmalarını inceledi. Çayırova Belediye Başkanı Dr. Erkek Faruk Taşçı´nın da katıldığı inceleme turunda Başkan Karaosmanoğlu cadde esnafıyla sohbet etti.

GEBZE´NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR”
Gebze´nin 3 yıl önceki durumunu hatırlatan İbrahim Karaosmanoğlu, “Gebze, aşırı göçün etkisi ve yılların ihmaliyle ulaşım, çevre, kentsel dönüşüm, altyapı ve planlama gibi çoğu konuda sorunlu bir ilçe haline gelmişti. Bütün bu olumsuzluklara rağmen karamsar değildik. Ve şuna inanıyorduk ki, hiç bir şey için geç değildir. İradeyle çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Bu kararlılıkla ve yoğun bir tempoyla başladığımız hizmet atağını tüm hızıyla sürdürüyor ve Kocaeli´nin dört bir tarafında olduğu gibi Gebze´nin çehresini değiştiriyoruz” dedi.

KARINCALAR GİBİ ÇALIŞMAK GEREKİR 
Üç yıl gibi kısa bir sürede yılların sorunlarına çözüm ürettiklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Şimdi Gebzeliler haklı olarak soruyor, “madem bu işler bu kadar kısa sürede yapılabiliyordu, neden yıllardır yapılamadı?” diye. Unutmayalım ki, Pencereden bakan dışarısını görür ama pencereye bakan ise, sadece camın kirini görür. Bizim gözümüz pencerede değil, dışarıda. Biz camın kirini değil, dışarıdaki gelişmeleri, değişimi ve modernizeyi gözlüyoruz. İşte bu yüzden ufkumuz geniş. İşte bu yüzden yapılamayanları yapıyor, halkımıza hak ettiği hizmetleri sunuyoruz. Biz şunu da çok iyi biliyoruz ki, erişecek hedefleri olmayanlar, çalışmaktan da zevk alamazlar. Ve devasa eserler vermek için de, karıncalar gibi çalışmak gerekir. Biz bu anlayışla çalışıyoruz” dedi.

SON ÜÇ YILDA EN BÜYÜK ALTYAPI
İncelemelerin ardından Çayırova Çağdaş Kent konutlarına geçen Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler burada vatandaşlarla sohbet etti. Altyapıya yapılan yatırımın kent için önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu “alt yapı sağlam olmadan üst yapının düzeltilmesi sadece geçici çözüm oluyor. Biz çok zengin bir ülke, zengin bir şehir değiliz. Kaynaklarımızı doğru kullanmak durumundayız. Bu nedenle, altyapıyı bitirmeden üst yapıya girmiyoruz. Kocaeli bu anlamda son üç yılda en büyük altyapı çalışmasını gerçekleştiren il oldu” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!