Gebze caddeleri ihaleye çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze`nin alt yapı sorununa çözüm bulmak için ilk adımı attı. Ortak kazı çalışması ile yeniden yapılacak olan 18 caddede kazı çalışmaları için ihale sürecini başlatan Büyükşehir Belediyesi, bu sayede Gebze`yi sil baştan yenilemenin hesaplarını yapıyor.

RAKAMLAR KONUŞTU
Yapılacak olan 18 cadde içinde yer alan Atatürk, İsmet Paşa, İstanbul ve Hükümet Caddelerinde yapılacak olan çalışmalar için 5 firmadan teklif geldi. En yüksek teklifi 13 milyon 833 bin 588 YTL ile İlci İnşaat verdi. İhalede en düşük teklif 9 milyon 948 bin 235 YTL ile Yapı Tek İnşaat`tan geldi.

KALİTEDEN TAVİZ YOK
İhale komisyonu başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, Gebze`nin Büyükşehir Belediyesi için önemine değinerek, “Gebze`nin yıllardır hizmet gitmemiş olan 18 caddesi için büyük bir atılım başlatıyoruz. Bu konudaki en önemli kriterimiz ise kalitedir. Bu ihaleleri kim kazanırsa kazansın bizim için tek önemli olan kullanılacak malzemenin kalitesi ve yapılacak hizmettir. Bu konuda asla taviz vermeyiz” dedi.

5 AY İÇİNDE BİTECEK
Öte yandan teklifleri alan ihale komisyonu kendi arasında titiz bir değerlendirme çalışması yapacak. Komisyonun nihai kararını açıklamasının hemen ardından ise ihaleyi kazanan firma vakit geçirmeden çalışmalarına başlayacak. İhaleyi alan firmanın 5 ay içinde çalışmalarını tamamlaması gerekiyor.

İHALELERİN TARİHLERİ
Bu arada geriye kalan 14 caddenin ihalesi de 17 ve 18 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Gebze`nin merkezinde bulunan ve ortak kazı programına alınan diğer caddelerin isimleri ise şöyle: Doğan, İbrahim Ağa, Yılmaz Argon, Fatih, Kavak, İhami Karagöz, Şehit Mevlüt Duru, İlyas Bey, Bahar, Bağdat Yeni Bağdat, İlyas Uzuner ve Mehmet Akif Ersoy.

İhaleye katılan firmalar ve teklifleri ise şöyle sıralandı.

1- İlci İnşaat

13 milyon 833 bin 588 YTL