Gebze başkanların kıskacında

Karaosmanoğlu ve Pehlivan, önemli çalışmaları birlikte denetledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, ilçede Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen alt ve üst yapı çalışmalarını inceledi. Başkanlar incelemeleri sırasında çalışmaları yürüten müteahhitlere de “kalite iş” uyarısını sık sık tekrarladı.

ATATÜRK´TEN PEKÇALIŞKAN´A
Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Zinnur Büyükgöz ve Başkan Danışmanı Şakir Bitmez, Gaziler Mahalle Muhtarı Metin Topçu, Güzeller Mahalle Muhtarı Mümin Yılma ile İnönü Mahalle Muhtarı Durmuş Karaboğa´nın da katıldığı inceleme gezisi, Atatürk Caddesi´nden başladı. Daha sonra sırasıyla Yeni Bağdat, İbrahimağa, Şehit Özcan Demirci, Şehit Hamdi Pekçalışkan Caddesi´nde devam etti. Nene Hatun ve Çamaşır Deresi ile son buldu.

KENTİ DEĞİŞTİRECEK
İnceleme yapılan caddelerde esnafla ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu ve Pehlivan, Gebze´nin her cadde ve sokağında yoğun bir şekilde devam eden çalışmalarla kentin kısa sürede büyük bir değişim yaşayacağını ifade etti. Ana arterlerde yapılan üst yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra Gebze´deki değişimin herkes tarafından görülebileceğini vurgulayan iki başkan, ilçede alt yapının sıfırdan yapıldığını kaydetti. Başkanlar bu nedenle, vatandaşlardan altyapı çalışmalarında biraz daha sabırlı olmalarını istedi.

360 KİLOMETRELİK ALTYAPI
İSU Genel Müdürlüğü´nün Gebze´de 360 kilometrelik alt yapı çalışması yapacağının altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “İSU Gebze´de derelerin ıslahının yanında 233 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı ile 125 kilometre içme suyu ve kanalizasyon şebekesi bakım ve onarım çalışması ihalelerini yaptı. Proje kapsamında 2 adet terfi merkezi ve kolektör hattı da bulunuyor. Gebze genelinde başlatılan altyapı çalışmalarının 2007 yılı sonunda tamamlanmasıyla bugüne kadar alt yapıdan dolayı yaşanan sıkıntılar sona ererken, kısa süre içinde Gebze´nin üst yapısını ve kentsel tasarım projelerini yapacağız” şeklinde konuştu.

DERELER ISLAH EDİLİYOR
Gebze´de derelerin açık kanalizasyon gibi denize aktığını anlatan Başkan İbrahim Pehlivan, “İSU yetkilileri Gebze´de çevre kirliliğine yol açan, konut ve sanayi alanlarından geçen derelerin ıslahına başladı. Açık kanalizasyon gibi denize akan 8 büyük derenin ıslahı tamamlandığında sadece kent içinde yol açtığı kirliliği ortadan kaldırmakla kalmayacak, atıklar kolektöre bağlanarak, İzmit Körfezinin kirlenmesi de önlenmiş olacak” dedi.

KOORDİNASYON TOPLANTISI
Başkanlar daha sonra Büyükşehir Belediyesi Gebze Hizmet Binası´nda Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Zinnur Büyükgöz, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Özkaraaslan ile belediye bürokratlarının katıldığı koordinasyon toplantısına katıldı. Çok sayıda müteahhit firma yöneticisinin de katıldığı toplantıda ilçede halen devam eden alt ve üst yapı çalışmaları değerlendirildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!